6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Miniklerden eğitim yürüyüşü

Kars'ta anaokulu öğrencileri 23-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri’ kapsamında bugün yürüyüş yaptı.


Ülke genelinde 5’si kutlanan ve Kars’ta da ilk defa etkinliklerle kutlanan ‘Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri’ kapsamında düzenlenen yürüyüşe Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yürüyüş Faikbey Caddesi üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde başlayıp, Kazımpaşa Caddesi, Atatürk Caddesinde devam etti. 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Nuriye Uluağaç, “23-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri’ kapsamında böyle bir şenlik komitesi kurduk. Ben bu komiteyi 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürü olarak temsil ediyorum. Amacımız okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, halka tanıtmak, velilere ve öğrencilere bunun bilincini kazandırmak. Okul öncesi olmayan bir çocuğu ilköğretime vermemek amacımız. Bütün velilerimiz ve okullarımız büyük bir destek ve katılımla geldiler. Umarım okul öncesi eğitimde Türkiye’de yüzde 80’lara, 90’lara ulaşırız. Şuan yüzde 25’lerde seyir ediyoruz. Her şey çocuklarımız için” dedi.


Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç ise, “ Geleceğimiz, yaşama sevincimiz, umudumuz. Onlara geleceğe hazırlamak hepimizin insanlık görevimizdir. Gelecek eğitimle sağlanır. Özellikle biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. Bunun geliştirilmesi için uğraşıyoruz. Kars’ta kadrolu öğretmenlerimizin dışında 125 usta öğreticiyle çalışıyoruz. Bir binanın temeli ne kadar sağlam olursa binada o kadar sağlam olur. Amacımız eğitimde temellerimi sağlam atmaktır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?