6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Miniklerin polislik provası

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 162. yıldönümünde tören hazırlığı yapan minik polisler herkesi büyüledi. 

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından hükümet konağı önünde başlayan törende soğuk hava etkisini gösterdi. 

Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşıyla devam eden törene, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, daire amirleri ve polis aileleri katıldı. 

Resmi geçit töreninde görev alan üniformalı polis çocukları tören öncesinde prova yaptılar. Komiserlerin gözetiminde yapılan provalar renkli görüntülere sahne oldu. Yaşları 3-14 arası değişen çocuklardan oluşan gösteri timinde Emniyet Müdürünün oğlu Kenan Demirci de görev aldı. Prova çalışmalarında soğuktan üşüyen çocuklar daha sonra bir araca bindirildi. Araçta bir süre ısınan çocuklar İstiklal marşının okunduğu sırada dışarı çıkarak selam durdular. 

Geleceğin polisleri resmi geçit töreninde de bütün dikkatleri üzerlerine çektiler. Türk bayraklı havai fişek gösterisi ve ses bombalarının atıldığı sırada ise çocuklar kulaklarını tıkadılar. Şiirlerin okunduğu, günün anlam ve önemini içeren konuşmaların yapıldığı tören, soğuk hava nedeniyle kısa tutuldu ve halk oyunları ekiplerinin gösterisi ise iptal edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 17:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğukan tip IP: 88.238.3.xxx Tarih : 14.04.2007 01:56:18
ben sadece gelecegin polislerine sadee bravo diyorum