5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Misafir öğrenciler

Kars'ta 'İlköğretim Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılış töreni sonrası Kars Valisi ve Belediye Başkanı 4/B sınıfında öğrencilik yaptılar. 

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Halitpaşa İlköğretim Okulu bahçesinde bir tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törene Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve daire amirleri katıldı. 

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Vali Erden, insanın, öğrenerek hayata başladığı, aileden sonraki ikinci adımının ilköğretim olduğunu belirterek, "Ahlaki, insani ve sosyal kazanımlar, ailede başlayan ilk eğitimden sonra ilköğretimle kazanılmaya devam eder. İlköğretim temel öğrenim ve eğitimdir. Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır. Öğrenme, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırmayı sağlar. Bir ömür boyu unutulmayacak olan ilköğretimin başlangıcında yaşanan anıların, insanın yaşamı üzerinde büyük etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle
ilköğretimi verecek olan öğretmenlerimize de insanın yetişmesinde çok büyük görevler düşmektedir" dedi. 

Öğretmenlik mesleğinin, çocukların ailelerinden sonra tanıştığı ilk meslek grubu olduğunu vurgulayan Erden öğretmenlere seslenerek, "Öğrencilerin ilk örnek aldığı sizlerin, tutum ve davranışları, öğrenci ile ilişkiler sırasındaki davranışlarınıza dikkat ederek, ilköğretimin gereği vatanına, milletine, ailesine saygılı ve bağlı, vatanına milletine faydalı olacak nesiller yetiştirmek için elinizden gelenin fazlasını yaparak çalışmalısınız, çünkü yaptığınız iş hatayı kabul etmez" diye konuştu. 

Tören sonrası Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu Halitpaşa İlköğretim Okulu 4/B sınıfında öğrenci sırasına oturdular. Sınıf öğretmeni Mehtap Özbey'in "Kağıdı olmayanlar parmak kaldırsın" sorusu üzerine Vali Erden ve Başkan Alibeyoğlu'nun parmak kaldırması ilginç görüntüler oluşturdu. Vali Erden verilmiş olan kağıda 'Yeni yılda başarılar dilerim' yazısını yazarken, Başkan Alibeyoğlu tören alanının resmini çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 16:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?