6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

MITT Fuarı bitti

Kars'ın ilk kez katıldığı ve 18-21 Mart tarihleri arasında gerçekleşen MITT Moskova Turizm Fuarı sona erdi.

Fuardan dönen Vali yardımcısı Doğan Demirdaş, ''Fuarda görüştüğümüz sektör temsilcileri, Rusya'da krize rağmen acentelerin satışlarını yoğun olarak devam ettirdiklerini vurguladı'' dedi.

Fuara Kars'ı temsilen katılan Vali yardımcısı Doğan Demirdaş ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar, Kars'a döndü. Moskova Turizm Fuarı ile ilgili olarak izlenimlerini aktaran Vali Yardımcısı Demirdaş, "Marka Kent Kars ilimiz, turizmde yapmış olduğu açılımlara başarılı bir halka daha eklemiştir. İki yıldır katıldığımız EMITT Fuarı'ndan sonra, Moskova MITT Turizm Fuarı'nda da ilimizi tüm yönleri ile ilk kez tanıtmanın mutluluğu içerisindeyiz. Moskova Turizm Fuarı'nda görüştüğümüz sektör temsilcileri, Rusya'da krize rağmen turizm algısında çok büyük bir değişme olmayacağını ve acentelerin satışlarını yoğun olarak devam ettirdiklerini vurgulamışlardır. Bizler de Türkiye'ye tatil paketi satan acentelerin standlarının önlerinde rezervasyon yaptırmak ya da tanıtım kitapları almak için uzun kuyruklar oluştuğuna şahit olduk" ifadelerini kullandı.

Demirdaş, "Kars ilimizin de turizm pastasından bugüne kadar yeterince alamadığı payı alabilmesi için yaptığımız çalışmalar ve görüşmeler şunu gösterdi ki; özellikle Sarıkamış Kayak Merkezimizi ve Ani'yi, Kars kent merkezimizi, Kuyucuk Kuş Gölü'nü dünyaya her platform ve her vesile ile anlatmamızın yanı sıra Kars il merkezi ile Sarıkamış'taki yatak kapasitemizi hızla artırmamız gerekmektedir. Turizm acentelerini en çok heyecanlandıran 3 konunun; Kars ve Sarıkamış'ta yapımı devam eden oteller, Sarıkamış'a üçüncü telesiyej yapımı ile 8 ve 9 No'lu pistlerin eğimi, uzunluğu ve Ekim ayında tamamlanacak olması ile Kuyucuk Kuş Gölü potansiyeli olduğunu belirtmeliyim. Önümüzdeki yaz aylarında İstanbul-Kapadokya-Kars kültür turu paketi de turizmcilerin alternatifleri arasına girmiştir. Bu vesile ile Moskova MITT Turizm Fuarı'na katılmamızın vizyonunu çizerek, bize bu imkanı sağlayan Sayın Valimiz ile Kars İl Özel İdaresi'ne şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Kars İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar ise, "Kars'ta yaşayan halkımızın öncelikli geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Fakat son birkaç yılda yapılan etkin çalışmalarla marka kent Karsımız için turizm ve kültürel çalışmalarının da çok önemli olduğu ve istihdam oluşturacağı anlaşılmıştır. Dumansız baca olarak tabir edilen turizm çatısı altında, kristal karıyla meşhur Sarıkamış Kayak Merkezi, onlarca medeniyete beşiklik etmiş Ani Ören Yeri, Kars Kalesi, Baltık Mimari örnekleri, Kuyucuk ve Çıldır Göllerinin önemi daha da anlaşılmaktadır. Bunu fark eden Valiliğimiz 3 yıldır yoğun bir çalışma yapmış, yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarına katılma kararı alarak Karsımızı dünya kamuoyuna tanıtmak için gerekli planlamayı yapmıştır.

Katıldığımız Moskova Turizm Fuarı'nda çeşitli seyahat acenteleri ile görüşülmüş, Kars'ımızı tanıtıcı materyaller ilgililere verilmiş ve olumlu tepkiler alınmıştır.
Kars İl Özel İdaresi olarak da Sayın Valimizin vizyonu ve başkanlığında, yöre milletvekilleri ve İl Genel Meclisi üyelerimizin destekleri ile turizmde yaptığımız açılımımız hedefine ulaşacak ve halkımız da turizm pastasından istifade edecektir. Unutmamalıyız ki; İl Özel İdaresi'nin görevi sadece köy yolları yapmak ve içme suyu sağlamak değil, ilin kalkınmasında turizme de gereken her türlü desteği yasa gereği vermek ve turizmi bir yol haritası olarak belirlemektir. Çalışmalarımız bu amaca doğru artarak ve hızla devam edecektir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?