6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

MITT Fuarı'na Karslılar'da katıldı

Moskova MITT Fuarı'nda turizm profesyonelleri arasında Kars ve İzmir illerinin kamu-özel sektör işbirliği ile fuara ilk kez katılmaları büyük ilgi uyandırdı.

Moskova MITT Fuarı'nın 3. gününde de Kars standı ilgi odağı oldu. Kars Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, Kars Kültür Turizm Bakanlığınca yürütülen Marka Kent Projesi kapsamındaki 15 ilden birisi olduğunu belirtti. Demirtaş, "Sarıkamış'ı sadece kayak turizmi olarak görmüyoruz. Kültür Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde Çanakkale'ye benzer biçimde Sarıkamış Şehitliği yapımı sonrasında yüz binlerce yerli turistin Sarıkamış ve Kars'a gelmesini bekliyoruz. Diğer yandan ilk kez katıldığımız MITT Moskova fuarı
aracılığı ile marka kent Kars'ımız uluslararası turizm arenasına taşımayı hedefledik. Çünkü turizmde var olmak istiyorsanız görünür ve kolay ulaşılabilir olmalısınız. Bu nedenle MITT fuarı için profesyonel anlamda Rusça ve İngilizce bölgesel gezi kitapları ve CD'leri Valiliğimiz Özel İdaremiz tarafından hazırlatıldı. Diğer yandan Kars'ın tamamını Sarıkamış dahil internet üzerinden 360 derece sanal tur imkanı sunmaktayız.

Kars Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, Sarıkamış'ı yaz döneminde profesyonel futbol kulüplerinin 2 bin 200 metrede yaz döneminde kamp yapabilecekleri merkez haline getirmek için 2 çim futbol sahası yapımına başlandığını belirtti. Vali Yardımcısı Demirdaş, "Sarıkamış'ta mevcut 7 adet ve toplam 17 kilometre uzunluğundaki kayak pistlerine ek olarak 2 pist daha yine 17 kilometre uzunluğunda önümüzdeki kış faaliyete geçecek. Eğimleri mevcutlara oranla yüzde 34 daha fazla olacak. Bunun için saatte bin 500 kişi kapasiteli telesiyej yapılıyor. Önümüzdeki kış hizmete girecek. Elimizdeki turizm işletme belgeli tüm oteller ve lokantaları Kars Oteller ve Lokantalar Derneği adı altında bir araya getirdik. Kurumsal bir çatı oluşturduk. Bunun dışında kamu ve turizm temsilcilerinin bir arada olduğu ve Türkiye de ilk kez kurulan Kars Kültür ve Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile de Kars turizminin ufkunu açıcı hizmetler yürütülmektedir. Bunların dışında 8 Mart'ta 'Kar Festivali'ni gerçekleştirdik. Bundan sonra da yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda Kars olarak yer alacağız. Alternatif turizm konusunda çalışıyoruz. Azerbaycan ve Gürcistan ve Iranda da turist çekmeye çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalar Kars Vali Mehmet Ufuk Erden'in çizdiği perspektif sayesinde ve desteği ile öncülüğünde sürmektedir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 13:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaptan36 IP: 78.171.248.xxx Tarih : 21.03.2009 20:07:56

Kars en sonunda hakettiği gibi bir vali buldu. Sayın Vali Kars için herşeyi yapıyor ve umuyorum daha çok şey de yapacak.