5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Muhtar ve köylülerin savcı isyanı

Kars Adliyesi'nde 1 yıldır görev yapan Savcı Osman Çabuk'un Kastamonu'nun Cide ilçesine tayinin çıkması muhtarları ve köylüleri harekete geçirdi. 

63 muhtar bir araya gelerek tayinin durdurulması için imza topladı. İmza sahibi muhtarlar köylülerle birlikte Salı günü Valilik binası önünde 'Savcımız Gitmesin' mitinginde bir araya gelecekler. 

Konya Ilgın doğumlu Savcı Osman Çabuk, 2006 yılının Ekim ayında kurayla Kars'a atandı. Osman Çabuk, Ağır Ceza Hakimi eşi Hatice Çabuk'la Kars Adliyesi'nde görev yaptı. Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk'un eşiyle birlikte Kastamonu'nun Cide ilçesine tayininin çıkması muhtarları harekete geçirdi. 

Arazoğlu Köyü Muhtarı Nusret Tut, özellikle de hayvan hırsızlıkları olaylarının aydınlatılması ve hırsızlıkların hemen hemen sona erdirilmesinde önemli bir rolü olduğuna inandıkları için Savcı Osman Çabuk'un Kars'tan gitmesini istemediklerini söyledi. 

Muhtar Tut, 63 köy muhtarıyla bir araya geldiklerini aralarında topladıkları imza dilekçelerini tayinin durdurulması için Adalet Bakanlığı'na göndereceklerini belirtti. Tut, "Osman Çabuk savcımızın tayinin çıktığı yönündeki haberler üzerine muhtarlıklarımız vatandaşlarla doldu taştı. Köylüler savcımızın gitmesini istemiyorlar. Kendisi 2 yıl öncesine kadar yoğunlukla yaşanan hırsızlık olaylarının önünü adeta bıçak gibi kesti. Olayların üzerine cesaretle gitti ve hem hırsızların yakalanmasını sağladı hem de çalınan hayvanlarımızı bize ziyansız bulup teslim etti. Bizler başta yüce Türk adaletine sonra Kars Adliyesi'ne ve de gecesini-gündüzüne katarak vatandaşları sevindiren Osman Çabuk savcımıza teşekkür ediyoruz. Osman savcımızı, Kars Adliyesi'ndeki diğer meslektaşlarıyla koordineli çalışması ve bunun sonucunda halkımıza yaşattığı huzur için çok seviyoruz" dedi. 

Muhtar Tut, 2 yıl öncesine kadar köylülerin hırsızlardan korktuklarını, çalınan hayvanlarını bulmak için şikayetçi bile olmaktan endişe duyduklarını da hatırlatarak, 2 yıldır da özellikle de hayvan hırsızlarının yakalanıp cezalandırılmaları nedeniyle kendilerinde büyük bir özgüvenin oluştuğuna dikkat çekti.
 
Bu özgüvenle artık kimsenin hırsızlardan korkmadığının ve en küçük olayda bile cesaretle Kars Adliyesi'ne giderek şikayetçi olmaya başladıklarının da altını çizen Muhtar Tut, "Osman savcımız bizleri oldukça cesaretlendirdi. Olayların ardından susmaktansa Türk adaletine güvenmemizi istemesinin faydalarını çok gördük. Şimdi hayvanlarımızı rahatlıkla ahırlarımıza bağlıyor ve araziye bırakabiliyoruz. Hem kendinden hem Kars Adliyesi'nden hem de Türk adaletinden Allah razı olsun" diye konuştu.

DNA'CI SAVCI GİDİYOR
Osman Çabuk ilk görev yeri Kars'ta 2 yıl süresince önemli hırsızlık olaylarını kısa sürede çözmeyi başardı. Çalınan hayvanın kıl örneklerinden DNA testi isteyerek hırsızlık olayının aydınlatmasıyla kısa sürede il genelinde büyük bir beğeni kazandı. 

Ermenistan'la sınır olan Kars'ta bugüne kadar sıkça yaşanan hayvan hırsızlıklarında bu defa Kars Adliyesi'ne ihbarlar yağmaya başladı. Daha sonra birkaç hırsızlık olayı yine DNA testiyle aydınlatıldı. Hırsızların yakalanmasında farklı metodlara başvuran Savcı Osman Çabuk, bir veteriner hekimden aldığı destekle de kendi haline bıraktığı hayvanın, sahibinin ahırına gitmesiyle olayı çözdü. 

Ayrıca bir kasabın veresiye defterinden de hırsızlık olayı aydınlatmasında olduğu gibi birçok hırsızlık olayını gün yüzüne çıkardı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 17:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?