6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Muhtarlara referandum uyarısı

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, seçmen bilgi kartlarının bir çok vatandaşa ulaşmadığının tespit edildiğini söyleyerek, mahalle ve köy muhtarlıklarının seçim günü akşamına kadar açık tutulmasını istedi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü dağıtılması gereken seçmen bilgi kartlarının muhtarlar tarafından bir çok kişiye dağıtılmaması Vali Mehmet Ufuk Erden’i çileden çıkardı. Erden, yaptığı basın açıklamasında, “Yarın, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun”, Anayasanın 175. maddesi gereğince halkoylamasına sunulacaktır. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlaştırdığı seçim takvimine göre 17 Ekim 2007 Çarşamba günü akşamına kadar dağıtılması gereken Seçmen Bilgi Kartlarının birçok vatandaşımıza ulaşmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, gerek 3376 Sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun gerekse 298 Sayılı Kanun ve bunlara dayalı olarak çıkarılan 741 Sayılı Yüksek Seçim Kurulu Kararı doğrultusunda, tüm mahalle ve köy muhtarlıklarımız, seçim günü akşamına kadar vatandaşlarımızın nerede oy kullanacaklarına dair bilgilendirilmesi amacıyla açık bulundurulacaktır” dedi.

Vali Erden, daha sonra şunları söyledi: “Ayrıca 298 Sayılı Kanunun 44. Maddesine göre Seçmen Bilgi Kartlarının bir kimlik belgesi gibi değerlendirilemeyeceği ve dolayısıyla vatandaşlarımızın Seçmen Bilgi Kartları ellerine ulaşmasa dahi oy kullanacakları sandık bölgesinde bulunan seçmen listelerine göre, sandık kurulu başkanlarına müracaat ederek oy kullanabileceklerdir. Bunun yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu’nun www.ysk.gov.tr adresli elektronik sayfasında T.C Kimlik Numaraları girilmek suretiyle hangi seçim bölgesinde ve sandığında oy kullanılabileceklerini öğrenilebileceklerdir”

Vali Erden son olarak muhtarları uyardı ve bu tür durumlarda daha dikkatli olmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 10:28:23
Güncelleme :20 Ekim 2007 Cumartesi 10:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?