6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Müteahhit iddialara cevap verdi

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyünde 28 Temmuz’da meydana gelen selin su menfezlerini yıkmasının nedenini köylülerin, menfezlerin sağlam yapılmadığı iddia etmeleri üzerine müteahhitten açıklama geldi.


Müteahhit Olcay Solon, yaptığı açıklamada, “29 Temmuz 2009 tarihinde gazetelerde yayınlanan Selim Sarıgün köyü sel baskınıyla ilgili olarak haberde köylünün bilinçsiz açıklamalarında menfezlerin sağlam yapılmadığı ileri sürülmüştü. Fakat orada bulunan menfezi köy halkından birisi babasının hayrına yapmıştır. Köprü ise sağlam ve yerinde duruyor.

Müteahhit firma olarak aynı köprüden aşağıya doğru sağ sahilde yapmış olduğum duvardan aynı gün yapılan duvarı yaklaşık 10 metre yıkılmıştır. Bunun sebebi ise duvar prizini almamıştır. Sol sahilde eski muhtar Hilmi Altun’un evi tarafında her hangi bir duvar yıkımı yoktur. Hilmi Altun’un evinin önündeki duvar tamamlanmadığı için gelen sel duvar dışında evine ve ahırına girmiştir.

Tesisin tamamlanması için köy içerisindeki yolların açılması ve araç geçecek duruma getirilmesi gerekir ki, tesisi tamamlayabilelim. Olay bundan ibarettir. İsteyenler yerinde gidip tespit yapabilirler” dedi.
Köylüler, ise sel geldiğinde menfezleri yapan kurumlara tepki göstermişlerdi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 09:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?