6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

'Nefes' izleyiciyle buluştu

'NEFES' FİLMİ KARS'TA GÖSTERİME GİRDİ

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren ve 1993 yılında 2 bin 365 metre yükseklikteki Jandarma Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki kırk askerin başından geçen olayların anlatıldığı Nefes adlı film Kars'ta gösterime girdi.

Kars Şehir Sineması'nda gösterime girin filmi, önceki akşam, Vali Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ve İl Emniyet Müdür Cengiz Zeybek eşleriyle birlikte izledi. Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı Nefes adlı film daha vizyona girmeden internet sitelerinde yayınlanan fragmanlarıyla izlenme rekoru kırmıştı.

Nefes adlı filmi dikkatle izleyen Vali Kara, filmin askeri karakolda geçtiğini, orda yaşananları gözler önüne serdiğini belerterek "Çok güzel film, burada savaş anlatılıyor. Askerlerin bir karakolda yaşamı anlatılıyor. Terörle mücadele eden askerlerimizin korkuları var, ümitleri var, aşkları, anne, babaları ve sevdikleri var. Bunları hep beraber yaşıyorlar. Hem savaşı hem de hayatı yaşıyorlar. Zor şartlarda bu mücadeleyi nasıl sürdürdüklerini gözler önüne seriyor bu film. Ben beğendim, herkesin izlemesini istiyorum."

Vali Ahmet Kara, filimde en beğendiği sahnenin karakol baskını olduğunu, filmden de anlaşıldığı gibi her iki taraf için de terörün bitmesi gerektiğini belirtti.

Kars Şehir Sineması'nda gösterime giren 'Nefes' adlı filmi ilk gününde sinema salonunu vatandaşlar akın etti. Film bir hafta gösterimde kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 19:21:05
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 11:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?