6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Nisan karı bereket getirecek

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl yeterince yağış olmadığını belirten uzmanlar, nisan ayındaki kar yağışının toprağın ihtiyacı olan suyu alması yönünden çok önemli olduğunu belirtti. 

Bitlis'in Ahlat İlçe Ziraat Odası (AHZO) mühendislerinden Duygu Alpaslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, toprakların tarımsal anlamda kurak geçmesinin beklendiğini belirterek, böyle bir dönemde yağan sürpriz karın sevindirici olduğunu söyledi. 

Bitlis ve ilçelerindeki buğday tarımının, yağışların olmaması nedeniyle riskli duruma girmekte olduğunu belirten Alpaslan, "Ancak, nisan ayında kar yağmasıyla toprakların ihtiyacı olan suyun bir miktarı karşılandı. Toprakların ekilmeden önce kendini toparladığı bir dönemde, karın yağması toprağın verimini yükseltecek olması ve yeterli su oranının alması açısından çok önemli. Bu kar yağışı kısa süreli olmalı, toprak üzerindeki karın bir iki gün içinde güneş ışınlarının etkisiyle erimelidir. Zaten mevsimsel olarak da birkaç gün içerisinde karın erimesi mümkün. Toprak su ihtiyacını bu yıl bahar ayındaki kar yağışıyla giderdi" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 12:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şavkı aktaş IP: 85.105.189.xxx Tarih : 26.04.2007 10:23:07
Hayırmı şermi blinmez allahın işi inşallah sonu hayırlı olur.