5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

O mu özürlü devlet mi?

Kars’ta elektrik parasını ödeyemeyen, duyma ve konuşma özürlü eşiyle birlikte mum ışığında yaşayan 67 yaşındaki Sıtkı Mızrak, yetkililerden yardım istedi.

Kars merkezde çalışamadığı için kirada oturduğu evin kirasını ve elektrik borcunu ödeyemeyen Sıtkı Mızrak (67), eşi duyma ve konuşma engelli Çiçek Mızrak (60) ile birlikte 7 aydır mum ışığında yaşıyor. Bütün işleri mum ışığında gören Mızrak ailesinin oğulları da hapiste bulunuyor.Mahalle sakinlerinin yardımlarıyla ayakta duran Mızrak ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Kira borçları da bulunan aile, kışın gelmesine kısa süre kala kara kara düşünüyor.

Kendilerine kimsenin yardımcı olmadığını ifade eden Sıtkı Mızrak, 7 aydır karanlıkta olduklarını söyledi. Mızrak, “Param yoktu elektrik parasını ödeyemedim. Elektriklerim kesildi. Oturduğum evin kirasını da ödemedim. Daha borcu var. Başka gelirim yok. Evim yok. Barkım yok. Hiçbir şeyim yok” dedi.

“Suriyelilere yardım ediyorlar, Iraklılara yardım ediyorlar, herkese yardım ediyorlar” diyen Sıtkı Mızrak; “Biz neyiz? Biz de vatandaş değil miyiz? Biz de buranın vatandaşıyız” diyerek sesini duyurmaya çalıştı.Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım aldıklarını da ifade eden Sıtkı Mızrak, yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını ve elektrik borçlarını ödeyerek karanlıktan ışığı çıkarmalarını beklediklerini kaydetti.

Evde bulunan buzdolabının içerisini gösteren Çiçek Mızrak ise el hareketleriyle eşiyle birlikte adeta yokluk içerisinde çok zor şartlarda geçindiklerini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2013 Çarşamba 12:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?