6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrenci yardımı sürüyor

Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) düzenli olarak yaptığı eğitim yardımına 2008-2009 eğitim-öğretim döneminin ikinci yarıyılında da devam etti.

SYDV tarafından yapılan açıklamada, "Yardımlar ayni ve nakdi olarak yapılmaktadır. Öğrenci ailesi başına 100 TL yardım yapılarak toplam bin 770 aileye nakdi yardım yapılmıştır. Bunun yanında yine eğitim desteği kapsamında, Vakıf Mütevelli Heyeti'nin 18 Aralık 2008 tarihli kararı ile ilimizde kışın sert ve uzun geçmesinden dolayı muhtaç öğrencilere bot dağıtımı yapılmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri tarafından il merkezi ve merkeze bağlı 72 köyde bulunan ilköğretim ve lisede eğitim gören öğrencilerden tespit edilen toplam 5 bin 554 öğrenciye 127 bin 543 lira 56 kuruş değerinde kışlık bot verilecektir. Dağıtımına dün başlanılan kışlık botlar, İskilip İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nde üretilmiştir. Botlar kalitesi ile göz doldururken yeni botlarını alan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunmaktaydı" denildi.

Açıklamada, ''SYDV tarafından yapılan eğitim yardımının toplamı 304 bin 500 TL'dir. Bu yardımın 176 bin 956 lira 44 kuruş nakdi yardım, 127 bin 543 lira 56 kuruş da bot alınarak yapılmıştır. Yardımların dağıtımında banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturularak vatandaşımızı mağdur etmemek için iki banka şubesinde ve okullara ayrı günler verilerek yardımlar yapılmakta ve mağduriyet önlenmeye çalışılmaktadır" ifadelerine yer verildi

TÜRK HAVA KURUMU'NDAN SYDV'YE YARDIM

Türk Hava Kurumu'nun (THK) Kurban Bayramı öncesinde topladığı fitre ve zekat paralarından Kars SYDV payına düşen 6 bin TL'lik çek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Vali yardımcısı Veysel Çiftçi'ye verildi.
THK'dan SYDV'ye aktarılan 6 bin TL'lik miktarın ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını belirten Vali yardımcısı Çiftçi, THK'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 10:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?