6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrenciler arasında münazara

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde, Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi öğrencileri arasında ‘Bir Bölgenin Kültürünün Değişmesinde Turizm Etkili midir’ konulu münazara düzenlendi.


Sarıkamış Toprak Otel’de yapılan münazaraya Kaymakam Ahmet Altunbaş ve eşi Zühal Altunbaş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci ve eşi Arzuhan Düvenci, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan münazarada öğrenciler, slayt gösterimi ile taraf oldukları konuyu sergilediler. Her iki sınıfın öğrencileri de savundukları tezlerini, becerili ve ustalıkla anlattılar. Konuşmacıların aktardıkları bilgiler sonucunda jüri heyeti bir değerlendirme yaptı. En çok puanı, ‘Bir Bölgenin Kültürünün Değişmesinde Turizmin Etkili Olduğunu’ tezini savunan öğrenciler aldı.


Kaymakam Ahmet Altunbaş, turizm konusuyla alakalı olan bu münazarada, turizm kenti olan Sarıkamış’tan az bahsedilmesinden dolayı uyarıda bulunarak, “Çok iyi hazırlanmış bilgili ve becerili öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Sarıkamış; tarihiyle, turizmiyle önümüzdeki yıllarda hak ettiği yere gelecektir. Sarıkamış Allah-u Ekber Şehitleri için hazırlanan proje ümit ediyorum ki en geç 100’üncü yıl anma etkinliklerinde hayata geçecektir. Bu tür bilgi ve tartışma amaçlı programların sık sık yapılması öğrencilerimiz açısından çok yararlıdır. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve personeline ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Sarıkamış Şehitleri Anıt Projesi tanıtım CD’sinin katılımcılara izlettirilmesinden sonra, münazaranın galibi olan öğrencilere ödüllerini Kaymakam Altunbaş’ın eşi Zühal Altunbaş verdi. Diğer öğrenciler ise ödüllerini Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci’nin eşi Arzuhan Düvenci’nin elinden aldılar. Yıl içerisinde çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ise Belediye Başkanı Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekinci ve Toprak Otel Genel Müdürü Süreyya Yıldırım teslim etti.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?