5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Öğrenciler Çanakkale gezisinden döndü

Cumhuriyet gezileri kapsamında geçtiğimiz ay Kars'tan Ankara ve Çanakkale gezilerine katılan öğrenciler Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret ettiler.

Öğrencilerin gezi boyunca edindikleri izlenimleri anlatırken vatanın bölünmez bütünlüğüne vurgu yapmaları ve bir kız öğrencinin, "Çanakkale'de en çok bayrağın dalgalanmasından etkilendim" demesi herkesi gururlandırdı.


Ankara ve Çanakkale gezilerine katılan 80 öğrenci adına Kars Ticaret Meslek Lisesi, Mehmet Akif İlköğretim Okulu, Şehit Albay İlköğretim Okulu, Aydın Tanrıverdi İlköğretim Okulu, Kız Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Çakmak Köyü Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 3 kız ve 3 erkek öğrenci Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret ettiler. Vali Erden; Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekinci, Çakmak Köyü Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Filiz Yıldız, beden eğitim öğretmeni Serkan Demir, Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Nilgün Dinçkuyucu'nun da eşlik ettiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Öğrencilerin, Vali Erden'le tokalaşırken tekmil verir gibi isimlerini ve hangi okuldan olduklarını yüksek sesle söylemeleriyle başlayan ziyaret, öğrencilerin dudaklarından dökülen anlamlı sözlerle gurur tablosuna dönüştü. Ankara ziyaretlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının adeta gözlerinde canlandığını söyleyen öğrenciler, özellikle de Kurtuluş Savaşı yıllarında verilen milli mücadelenin kendilerini çok etkilediğini ifade ettiler. Öğrenciler, vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla
sulandığını, atalarımızın hangi coğrafi koşullarda savaştıklarını, nerelerde savaştıklarını ve hangi zorlukları çektiklerini öğrendiklerini söylediler. Öğrenciler ayrıca, Türk askerlerin ne şartlarda silah ve top taşıdıklarını, milli mücadelede ülkenin her karış toprağında yaşayanların birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ederek göğüslerini düşmana nasıl siper ettiklerini daha iyi anladıklarını vurguladılar.


Bir kız öğrenci Çanakkale gezisinde en çok şehitlikten etkilendiğini belirterek, "Önceleri bu değerleri pek bilemiyordum ama oraya gittiğimizde şehitliğe girdiğimde çok etkilendim. Özellikle de şehitlikteki bayrağın dalgalanışı beni çok etkiledi" dedi.
Bir başka kız öğrenci de, "Çanakkale şehitleri bu vatan için bizim için savaştılar. Geri dönüş olmayacağını biliyordular. Ama yine savaştılar ve kendilerini bizim için feda ettiler. Biz de bu vatanı en güzel şekilde koruyacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.
Vali Erden de, "Ülkemizin büyük, geniş ve güzel bir ülke olduğunu gördünüz. Okulda öğrendiklerinizi alanda; tarihiyle, coğrafyasıyla birlikte yaşadınız. Değişik mekanları, değişik yerleri gördünüz. Bunları gezide kısmen yaşamış oldunuz. Bildiğiniz gibi ülkemiz, Avrupa'daki bütün ülkelerden büyük. Bizlerin de birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerek. O zaman bizi hiç kimse yenemez" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 11:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?