6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrenciler kazayı anlattı!

Kars'ın Kağızman ilçesinde üst bagajda öğrencileri taşıyan servis aracının freninin patlaması sonucu 1 öğrencinin hayatını kaybetmesi 26 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazada yaralanarak Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan öğrenciler kaza anını anlattı.


Kağızman Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalelerin ardından Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edilen öğrenciler kaza anını anlattılar. Öğrenciler, köyde öğrencileri alan servis aracının başka yolcuları da almasıyla sıkışıklık olduğunu 5 öğrencinin de üst bagaja çıkarıldığını söylediler.


Öğrencilerinin yanından bir an bile ayrılmayan veliler ise yaşananlara oldukça tepkililer. Veliler, öğrencilerin uyarılara rağmen bagaja alınmasının akıl almaz bir davranış olduğunu sürücünün de acemi olduğunu dile getirdiler. Benzer görüntülerle sık sık karşılaştıklarını da vurgulayan veliler, "Bu bölgelerde bu tür görüntüler oluyor. Kimi zaman böyle insanları bagaja alıyorlar kimi zamanda hayvanları bagaja atıyorlar.

Zaten araçlar da 20 yaş üstü araçlar. Bunlara bir çeki düzen verilmeli ve yetkililer gereken önlemleri almalıdırlar. Yolcular ve öğrenciler servis aracında birlikte yolculuk yapıyorlar. Bunun önüne geçilmeli" dediler.
Kazada üst bagajdaki 5 öğrenciden durumu ağır olan 1'i ambulansla Erzurum'a gönderildi, diğerlerinin tedavileri ise sürüyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?