6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrenciler seminerde güldü

Kars Valiliği'nce organize edilen 'Okul Eğitiminin Kalitesinin Artırılması Projesi' kapsamında lise öğrencilerine sınav öncesi streslerini atabilmeleri için 'Derslere Nasıl Aşık Olunur' konusunda seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, öğrencileri gülmekten kırıp geçirdi.

Kahkaha tufanının koptuğu salonda Vali Mehmet Ufuk Erden bile gülmekten kendini alamadı.

Gazi Üniversitesi Kişisel Gelişim Newro Language Programme (NLP) Uzmanı ve Araştırmacı-Yazar Alişan Kapaklıkaya, 'Okul Eğitiminin Kalitesinin Artırılması Projesi' kapsamında Alpaslan Lisesi, Fen Lisesi ve Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer verdi. Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi'ndeki seminere Vali Mehmet Ufuk Erden ve öğretmen eşi Fatma Yeşim Erden, Vali yardımcısı Veysel Çiftçi, Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
NLP ve Kişisel Gelişim konularında verdiği seminerlerle son dönemlerde dikkat çeken isimlerden biri olan NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya'nın, 'Derslere Nasıl Aşık Olabiliriz' konusundaki semineri öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Öğrencilerin tıka-basa doldurduğu salondaki seminere esprilerle başlayan Kapaklıkaya, Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun'a takılmadan geçemedi.

Kapaklıkaya'nın verdiği örnekleri Altun'a yorumlaması öğrencileri kahkahaya boğdu. Kapaklıkaya, bu yöntemle girdiği konusunda öğrencilerin derslerine nasıl hazırlanmaları gerektiğini farklı örneklerle dile getirdi. Kapaklıkaya, seminerinde, "İnsanların kalbine merhaba demeden, beynine merhaba diyemezsiniz. İnsanın beyni değirmen taşına benzer, öğütecek bir şey bulamazsa kendini öğütür.

Aklınızla kalbinizi barıştırmalısınız. Başaracağınıza inanmalısınız. Sular yükseldiğinde bütün gemiler yüzer. İnsanlara değer ver ki değer göresin. Dünkü güneşle bugünün çamaşırları kurumaz. İnsanların karnını doyurmadan önce gönlünü doyurmalıyız. Gülmek insan beyninin gres yağıdır, öğrenmek gülmekle olur. Çaresizlik bazen en büyük güçtür. İnsanlara ve çocuklarınıza değer verin, rezil etmeyin. İlgiye göre konuş fakat az konuş. Her beyni açan bir anahtar vardır. Önemli olan doğru anahtarı bulmaktır. Mesleki başarının yüzde 85'i iletişim başarısıdır. Öğrenmenin en büyük düşmanı o konuda çok şey bildiğini sanmasıdır. Kökü kurutulmayan sıkıntı büyür. Espri yaparken iki taraf da bundan memnunsa espri olur. Eğer bir taraf memnun diğer taraf memnun değilse yapılan iş dalga geçmek olur" dedi.

Kapaklıkaya'nın; öğrencilere sınav öncesi stres yaşamamaları, heyecanlarını yenebilmeleri ve doğru yolla başarıya ulaşabilmeleri için çocukluğunda başından geçen olayları mizahi bir dille anlatması ise salondakileri kahkahaya boğdu. Gülme krizine tutulan öğrenciler önce sıkıcı sandıkları seminerin keyifli bir ortamda yapılmasının sevincini doyasıya yaşadılar. Gülenler sadece öğrenciler değildi. Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Fatma Yeşim Erden, Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun ve diğer davetliler de kahkaha atmaya başladılar. Kapaklıkaya bu defa öğrencileri 2 dakikalığına uyuttu. Bu süreyi uyuyarak geçiren öğrenciler uykularından bile gülerek uyandılar. Yaklaşık 2 saat süren seminerden geriye esprili görüntüler kaldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 10:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?