6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrencilerden komik görüntüler

Kars’ta 2008-2009 eğitim-öğretim sezonunun sonuna gelinmesi nedeniyle düzenlenen anasınıfı öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri ilginç ve komik görüntülere sahne oluyor.
Kentte ana sınıfı bulunan bütün okullar bir bir yılsonu etkinliği düzenliyor. Etkinlikler ilginç olduğu kadar komik görüntülerin de yaşanmasına neden oluyor. Yaşları 5-6 arası değişen çocuklar öğretmenlerinin uzun süren uğraşları sonucu ailelerine hünerlerini gösteriyorlar. Etkinliklerin düzenlendiği salonlarda adeta curcuna yaşanıyor. Her aile kendi çocuğunu kamera kaydına almakla uğraşırken öğretmenlerde gösterilerin eksiksiz sunulması için çaba sarf ediyor.

Çocuklar ise ailelerinin ve öğretmenlerin bu çabalarını hiç umursamadan çocukluklarını yaşamanın tadını çıkarıyorlar. Rollerini unutanlardan nazlananlara, ağlayanlardan umursamaz tavır sergileyenlere kadar her türlü görüntüye rastlanıyor.


80. Yıl Anaokulu ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin yıl sonu gösterileri de benzer görüntülere tanıklık etti. 80. Yıl Anaokulu öğrencilerinin gösterilerinde öğretmenler zor anlar yaşadı. Öğretmenin ısrarı üzerine bile rolünü yapmayan ve ağlayan öğrenciler sonunda öğretmenlerini bile pes ettirdiler.

Öğretmenin öğrencileri güçlükle sıraya dizdiği sahnede halk oyunlarındaki bir öğrenci ise oyunu bırakıp ağlamaya başladı. Öğretmenin uğraşları boşa gitti, öğrenci ise annesinin yanına gitti. Fevzi Paşa İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerin gösterileri de izleyenleri kahkahaya boğdu. Bir öğrenci rolünü unutan arkadaşını kolundan tutarak yanına çekti.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?