6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrencilerden şiir şöleni

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel hale gelen ‘Bir bahar akşamı şiir şöleni’ katılımcıları duygulandırdı.

Vali Mehmet Ufuk Erden, şiir dinletisinde duygu atmosferi yaşatan öğrencileri tek tek kutladı.
Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şiir şölenine; Vali Mehmet Ufuk Erden, eşi Fatma Yeşim Erden, Milli Eğitim Şube Müdürleri Harun Yenice, Yener Kaya okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Yenice, kültürel ve sosyal faaliyetlerin eğitim sürecinde ki rolünün önemine değinerek, “Duygu ve düşüncelerini güzel bir biçimde ifade edebilen bireyler, toplumun gelişmesine de katkıda bulunurlar. Sanat ve şiir duygunun ve düşüncenin estetik bir biçimde ifade edilmesidir. Millet olarak şiir sanatına yakınızdır. Yüzyıllar önce Orta Asya'dan başlayan şiir yolculuğumuz, tarihin sürecinde çok sayıda değerli ozanların yetişmesiyle devam etmektedir.

Dede Korkutlar, Ahmet Yeseviler, Yunus Emreler, Fuzililer, Yahya Kemaller ve ismini sayamayacağımız bir çok şair kültürümüze ve dilimize hizmet etmişlerdir. Şiir, dilin gelişmesine de büyük katkıda bulunur. Şiir sanatıyla gelişmiş milletlerin dil gelişmeleri de hızlı olmuştur. Bu gecede öğrencilerimizin okuyacağı şiirler de sizlere bu hazzı tattıracağını umuyorum” dedi.


Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Gazi Kars Anadolu Lisesi'nden Kemal Alin, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi İbrahim Ökaya, Alpaslan Lisesi Sultan Ruhan Kurtbeyoğlu, Cumhuriyet Lisesi Çiğdem Büyük Yıldırım ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Pınar Özkan'ın hazırladığı program da Kars'ta ki çeşitli okullardan öğrenciler birbirinden güzel ve şiirleri seslendirdiler.


Öğenciler; Nazım Hikmet, Ümit Yaşar Oğuzcan, Sezai Karakoç, Nuri Can, Yavuz Bülen Bakiler, Abdurrahkan Karakoç, Erol Karaca gibi değerli şairlerin şiirlerini okudular. Şiir dinletisin sonunda ise Ogün Bilgir tarafından Nazım Hikmet'in ‘Kuvayi Milliye Destanı’ adlı şiirini okuması herkesi duygulandırdı.
Vali Erden, programın hazırlanmasında emeği geçen Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, öğretmen ve öğrencilerini tek tek kutlayarak başarılar diledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 14:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?