5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Öğrencilerden susuzluğa karşı eylem

Kars'ta Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) öğrencileri 3 gündür sularının akmaması nedeniyle eylem yaptılar. Emniyet güçlerinin güçlükle engellediği eylemin ardından yurtlarına dönen öğrenciler bu defa da ışıkları yakıp söndürerek susuzluğu protesto ettiler. 

Paşaçayır Mahallesi'nde bin 800 öğrencinin kaldığı yurt, önceki gece saat 00.30 sıralarında ilginç bir eyleme sahne oldu. Sularının 3 gündür akmadığını ileri süren öğrenciler yurdun giriş kapısında toplanarak susuzluğu protesto ettiler. Yaklaşık yarım saat süren eylemi güvenlik güçleri güçlükle engelledi. Bunun üzerine öğrenciler, sularının yakın zamanda akacağının söylenmesi üzerine odalarına çekildiler. 

Protesto daha sonra kız öğrencilerin bulunduğu binalarda devam etti. Pencerelere çıkarak susuz kaldıklarını söyleyen kız öğrenciler bu defa da ışıkları yakıp-söndürerek seslerini duyurmaya çalıştılar. 

Yurt Müdürü Orhan Pehlivan'ın olay yerine gelmesinin ardından eylem sona erdi ve Kars Belediyesi'ne ait bir İtfaiye aracı yurda su getirdi. Müdür Orhan Pehlivan, öğrencilerin 10 gün daha suyun akmayacağını söylentileri nedeniyle gösteri yaptığını fakat bugün suların verileceğini söyledi. 

Yurda gelen suyun pompalandığı su kuyusundaki bir arızadan dolayı yurda 3 gündür su verilemediğini fakat itfaiye araçlarıyla su verildiğini ifade eden Pehlivan, kalıcı bir çözüm bulunması için YURTKUR olarak ayrı bir kuyu açacaklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?