6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrencilerden Türkmen Düğünü tiyatrosu

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Halitpaşa İlköğretim Okulu’nun yıl sonu resim sergisinde sahnelenen ‘Türkmen Düğünü’ tiyatrosu büyük ilgi gördü.


İlçe Halk Eğitim Merkezi salonundaki etkinliğe; Kaymakam Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, daire amirleri, öğrenciler ile veliler katıldı.


Kız öğrencilerinin ‘kol bastı’ oyunu ile başlayan etkinlikte önce resim sergisi gezildi ardından da ‘Türkmen Düğünü’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Türkmen kültürünü, gelenek ve göreneklerini yansıtan oyun, izleyenlerden tam not aldı.
Oyunu beğeni ile izlediklerini söyleyen Kaymakam Altunbaş, “Sanatın insan yaşamındaki önemini unutulmamalıdır. Öğrencilerimiz profesyonel tiyatrocular gibi rollerini çok güzel icra ettiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci ise, oyunun kısa sürede hazırlanmasına rağmen öğrenciler tarafından ustaca sahnelediğini söyledi. Ekinci, şunları söyledi:
“Gerçekten öğrencilerimiz profesyonel tiyatrocular gibi oyun sahnelediler. Hepsinin gözlerinden öpüyor, başarılarının devamını diliyorum. Bizi her türlü etkinlikte yalnız bırakmayan Kaymakamımız Sayın Ahmet Altunbaş’a, Belediye Başkanımız Sayın İlhan Özbilen’e de şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Ayrıca, okul müdürüne, öğretmen arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 15:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?