4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Öğrencilere tüyo verdi

Kars Valisi Ahmet Kara, kendisini ziyarete eden öğrencilere nasihatlarda bulundu.
Masa tenisi müsabakaları için Kars’a gelen yaklaşık 13 ilin Yetiştirme Yurdu öğrencileriyle Valilik Toplantı salonunda biraraya geldi. Masa Tenisi Türkiye Şampiyonsı için Kars’a gelen öğrencilere nasihatlarda bulunan Kara, masa tenisinin dünyanın en kibar, en sosyete ve en güzel sporlarından birisi olduğunu söyledi.

Türkiye MasaTenisi Şampiyonası için aralarından Kars, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Ordu, Adıyaman, Amasya, Bingöl, Kocaeli, Hatay, Malatya, Tokat ve Yozgatlı Yetiştirme Yurtları öğrencilerinin bulunduğu 60 kişilik kafileyi temsilen 20 öğrenciyi kabul eden Kars Valisi Ahmet Kara; “Masa tensisi belki de dünyanın en kibar, en sosyete, en güzel sporlarından biri. Yani güzel bir spor dalı seçmişsiniz. Sakatlanma riski çok fazla olmayan, karşısındaki rakibiyle çok fazla el ayak teması olmayan, çok şahane bir spor. Tabiki çok dikkat gerektiren bir spor, o nedenle ben sizi kutluyorum. Burada Kars’ta inşallah rahat edersiniz” dedi.

VALİ’DEN ÖĞRENCİLERE İNCE TÜYOLAR

Öğrencilere mutlaka Kars’ın gezilmesi gerektiğini belirten Vali Kara, Karslıların masa tenisinde iyi olmadığını kaydederk öğrencilere tüyo verdi.

Kara; “Kars’ı gezin görün, ama müsabakalarınızı ihmal etmeyin. Siz bakmayın Karslıların öğündüklerine dediğim gibi Karslılar Masa tenisinde iyi değil, ben size açıklarını söylüyüm. Burada hepiniz başarı göstermeye bakın. Hayatta başarı göstermeye bakın arkadaşlar çağdaş insan mutlaka mesleğinden ayrı bir hobisi, bir alışkanlığı ayrı bir ikinci mesleği olmalıdır. Yani şu anda dünyada başarılı insanların hepsi sizin gibi ya işte mesleğinin dışında sporcu, ya şair, ya sanatkar mutlaka ikinci bir mesleği, ikinci bir hobisi, ikinci bir meşgalesi var elinde. O nedenle de ben sizi kutluyorum. Ne derslerinizi spor için ihmal edin, ne de sporunuzu dersler için ihmal edin. Korkmayın ikisini bir arada rahat götürürsünüz. Çünkü spor yapan insan işte Atatürk; ‘ben sporcunun zekisini çalışkanını ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ Demişya, Zaten Atatürk bakmış ki zaten sporcular aynı zaman da zeki olurlar. Hem sporculuğu hem de derslerini bir arada götürdüğüne göre bu çocuk diğer çocuklardan biraz daha zeki. O açıdan kendinizi sakın böyle küçümsemeyin şuanda siz akranlarınızdan spor yapmayanlardan bir kat daha üstünsünüz. Bunu bu şekilde bilin” diye konuştu.

KARS'I GEZMEDEN GİTMEYİN

Öğrencilere Kars’ı gezmeden gitmeyin ve mutlaka Ani harabelerini görün diyen Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ın çok enterasan bir şehir olduğunu ifade etti.
Ahmet Kara; “Kars çok enterasan bir il. Siz böyle eski bir şehir görebilirsiniz. Ama çok eski çok tarihi olduğu için 13 bin yıllık şehir. 13 bin yıl önce de burada canlı yaşıyormuş. 5 bin yıldan beride buranın adı Kars bir de Dünya’da ayrı bir Kars daha var. Kanada’da aynı ismi taşıyan bir şehir daha var. Dünya’da başka iki tane ismi olan bir şehir yoktur. Kars önemli bir kent. Kars ilk Türk şehri, ilk Türk camisi burada, Kars çok meşhur Tarihi Kentler Birliği’nin de üyesi, her tarafı tarih kokan milattan önce ta Urartulardan kalma bir şehir” şeklinde konuştu.

KARS’IN HER KARIŞ TOPRAĞINDA ŞEHİT VAR

Kars’ta 1,5 milyon şehit olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Kara, özetle şunları söyledi:

“Kars çok kısa zamanda yani 5 sene sonra buraya geldiğinizde Kars’ı çok değişik göreceksiniz. Belli yatırımlar var şu anda Kars’ta yapılan onlar bittiği an Kars birden kalkışa geçecek. Birden gelişecek. Sarıkamışa gidin Sarıkamış’ı anlatın bu çocuklara. Çanakkale ne ise Sarıkmış’ta o dur. Çanakkale’de nasıl 250 bin kişi can vermiş, şehit olmuşsa, Sarıkamış’ta da 90 bin kişi şehit olmuş. Aynı yıl birde aynı savaşın parçası farklı savaşlar farklı yıllar değil. 1915 ikiside, ayrıca bu şehirde 1,5 milyon şehit var. Bu toprakların neresini kazarsanız dedelerimizin kemikleri çıkıyor. Yani sizin dedelerinizin emin olun. Çünkü burası Serhat şehir, Serhat kent, Gazi Kars; savaşlarda çok yararlılık gösterdiği için Sultan Abdulaziz buraya gazilik ünvanı vermiş. Ama daha sonra unutulmuş gitmiş. Şimdi bu Gazi Kars’ta veya Serhat Kars’ta her taraf şehit kemiği dolayısıyla burada dolaşırken mutlaka dedelerimizin gösterdikleri kahramanlıklar başarılar, memleketi bize emenat etmeleri için çektikleri zorluklar hatırınıza mutlaka gelsin. Sizde bu günleri bize bırakanlara önce Allah’a şükür edeceksiniz. Ondan sonra bize bırakanlara teşekkür edeceksiniz.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 18:00:47
Güncelleme :7 Haziran 2012 Perşembe 18:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?