2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Öğrencilerin el emeği göz nuru

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI

Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları öğrencilerinin el becerilerinden oluşan Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Açılışa Vali Ahmet Kara, Defterdar Hanifi Erarslan, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altınbaş, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Harun Yenice, Camalettin Güven, Yener Kaya, Muzaffer Sara, Kurum ve Daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılışını Kars Valisi Ahmet Kara yaptı.

Kars Valisi Ahmet Kara, Bugün Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin geldiği noktayı çok rahat ve çok net gördüğü söyledi.

Vali Ahmet Kara, “Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin önü kesilmiştir 1990’lı yıllarda malumunuz yaşanan bir süreçte mesleki ve teknik eğitim maalesef engellenmiş, önü kesilmiş, önü kesilince de hele bugün Karslıların rağbetinden de bunu görmek mümkün. Halbuki bugün bir kurumun slogan haline getirdiği teknik eğitim meselesi memleket meselesidir diye sloganlaştırdığı gibi, hakikaten teknik eğitim bir memleket meselesidir. Onun için geçen sene temelini attığımız, Selim’de temelini attığımız okulu daha sonra meslek lisesi olarak değiştirdik” dedi.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKULLARINDA BAYANLARIN SAYISI AZ

Kars Valisi Ahmet Kara, Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları’nda bayanların sayılarının az olduğunu vurguladı. Kara; “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere baktım. Bizdeki mesleki teknik eğitim okullaşma oranı yüzde 14,5, Türkiye ortalaması yüzde 48, Avrupa ortalaması da yüzde 70 bu sayılar ne kadar geri kaldığımızı göstermektedir. Mesleki teknik bu kadar geri ilimiz, bu kadar kötü bir noktadır. Ama bu çıkış mesleki teknik eğitimle olacak. Onun için şimdi bu fuarı açmaktan mutluluk duymamın sebebi budur. Yalnız istatistiklere baktığımda özellikle mesleki ve teknik eğitim kurslarına bayanların rağbeti ilgisi ve kaydı bilemiyorum sebebi nedir ama bayanların sayısının az olduğunu görüyorum. Halbuki gerek hükümet programlarında, gerekse hükümetimiz, gerekse bütün uluslar artık istihdam içerisinde, eğitim içerisinde, beceri eğitimleri olsun, bu normal iş hayatı olsun bunların içerisinde kadın erkek eşitliği fırsat eşitliğini gözetmektedirler. Başbakanlıkta genelgelerinde bunu bize emretmektedir. Başbakanlık diyor ki artık çıkaracağınız istatistiklerde, istatistiklerin kadın temelinde kadın cinsiyet temelinde çıkarılması gerekmektedir. İl istihdam kurulunda artık kadın temsilci bulundurun diyor, artık iş kanununun 5. maddesindeki kadın erkek eşitliğinin uygulanıp uygulanmadığını kontrol edin diyor. Bilhassa şiddet mağduru kadınların sosyal hayata uyumunu sağlamak içinde önemli çalışmalar yapılıyor. Araştırmalar yapın buna öncelik verin diyor. Dolayısıyla mesleki ve teknik eğitimde de kadınlarımızın, kız çocuklarımızın mutlaka biraz daha öne çıkmaları, kadın erkek fırsat eşitliğine uyulması yönünde Milli Eğitim’e bu talimat olsun. Lütfen bu konuda özel bir çalışma yapılsın” diye konuştu.

Eski Vali Konağı’nda açılan Mesleki Eğitim Fuarı’nda Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Liseleri öğrencilerinin yapmış oldukları el işi göz nuru becerileri sergileniyor.

4 gün açık kalacak olan Mesleki Eğitim Fuarı’nı vatandaşlar da gezebilecek.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 16:41:04
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 16:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?