6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğrencilerin karne sevinci

Kars'ta öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, elini öptürmezken, çocukları alınlarından öperek kutladı. 

Kars İsmet Paşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine, Vali Mehmet Ufuk Erden, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, okul müdürü Abdullah Aldemir, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı. 

Okul girişinde kendini karşılayan öğrencilere elini öptürmeyen ve öğrencilerin saçlarını okşayan Vali Erden'in salona girmesiyle alkışlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yapan okul müdürü Abdullah Aldemir, okulla ilgili bilgi verdi. Okulun 1920 yılında Kazım Karabekir Paşa tarafından savaşta şehit düşenlerin çocukların ve yetimlerin yetiştirilmesi amacıyla eğitime başlatıldığını söyleyerek, okulun 1926 yılında İsmet Paşa İlkokulu adını aldığını belirtti. 

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın da konuşmasında, "İlimiz genelinde öğrencilerimizin ilk yarıyılda hiçbir olumsuz vukuata karışmaması siz değerli meslektaşlarımızın eğitime gösterdiği hassasiyetin ürünüdür" dedi. 

Vali Erden de karne dağıtım töreni ile Kazım Karabekir Paşa'nın ölüm yıldönümünün aynı güne denk gelmesinin önemine değinerek, "Kazım Karabekir Paşa'nın eğitime verdiği bu önem bir çok devlet adamına, işadamına, idareciye ve herkese örnek olmalıdır"diye konuştu. 

Konuşmalardan sonra öğrenciler şiir okudu. 1. sınıf öğrencisi Hasan Alp'in, kürsüye boyu yetişmediği için şiirini sahneden okuması ve şiiri heceleyerek okuması, hem güldürdü, hem alkış topladı. 

Ardından, Kars Valiliği ile Milli Eğitim müdürlüğü tarafından 2006 yılının Kasım ayında başlatılan kitap okuma kampanyası kapsamında en çok kitap okuyanların ödül törenine geçildi. Kasım ayında en çok kitap okuyan 8-A sınıfı öğrencisi Aykut İli, Aralık ayında en çok kitap okuyan 7-A sınıfı öğrencisi Seval Bağlıçelik ve 1. dönem en çok kitap okuyan 6-C sınıfı öğrencisi Mert Polatlı, Vali Erden tarafından kitapla ödüllendirildi. Kitap okumanın önemine değinen Vali Erden, "Okullarımızdan mezun olduğumuzda en kalıcı ve derin iz oluşturan alışkanlık okuma alışkanlığı olacaktır" dedi ve öğrencileri alınlarından öperek tebrik etti. 

Kars genelinde 75 bin öğrencinin karne aldığının da belirtildiği tören, öğrencilere karnelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 18:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MAHMUT KOÇ IP: 88.229.90.xxx Tarih : 21.02.2007 22:33:33
muhterem MÜDÜRÜRÜMÜZ ABDULLAH ALDEMİR İLE ÜÇ YIL ÇALIŞ TIM İSMET PAŞA İLKÖĞRETİM OKULUNUN İLK DİN KÜLT VE AHLAK BİLGİSİS ÖGRETMENİYİM.SAYIN MÜDÜRÜM GERÇEKTEN SAYGIYA LAYIK VE ÇALIŞKAN BİR İNSANDIR.UZUN SÜREDİR ORANIN MÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPIYOR KENDİSİNE BAŞARILAR DİLERİM SAYGI VE HÜRMETLERİMİ ARZ EDERİM. MAHMUT KOÇ KAYSERİ ÇOCUK YUVASI MÜDÜRLÜĞÜ