6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı

SELİM'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Kars'ın Selim ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törenler ilk olarak Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağın göndere çekilmesi ile başladı. ıÜüÇelenk koyma töreninin ardından Şehit Teğmen Gökan Yaraştürk Lisesi'nin konferans salonunda devam edildi. Kutlama programına Selim İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Selim İlçe Belediye Başkanı Muhittin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ıÜüBurada bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, en büyük düşman olan cehaletin yok edilmesinin öğretmenlerin en temel ve en kutsal görevi olduğunu belirtti. Gül "Öğretmenlerimiz, bu bilinç ve sorumlulukla yurdun her köşesinde aydınlanma görevini en güzel ve en fedakar şekilde yerine getirmektedirler. Ayrıca eğitiminde çocuğu sevmekle başladığının da unutulmaması gerekmektedir" dedi.ıÜü Öğrenme, ilk çağlardan bu yana ilk kez bu kadar önem kazanmıştır. Bilgi toplumunda öğretmenlerin görev ve sorumlulukları daha da artmıştır Bu bilgi ve teknolojiyi kendi ulusuna en iyi şekilde sunan, bunu kendinde yaşam idolü haline getiren öğretmendir. Bu nedenle "24 Kasım öğretmenler günü" öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve yüceliğini simgeleyen bir gündür" dedi.

Konuşmaların ardından ilçe merkezi okullarında birer öğrenci tarafından öğretmenler günüyle ilgili şiirler okundu. Öğretmenler, günlerinde birbirlerine çiçekler vererek kutladılar. Mesleğe yeni başlayan 65 öğretmene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taner Al tarafından öğretmen andı yaptırılarak mesleğe merhaba demeleri sağlandı. Daha sonra öğretmen ellerindeki buket edilmiş çiçeklerle İlçe Kaymakamı Yusuf Güni'yi makamında ziyaret ettiler. İlçe Kaymakamı Yusuf Güni öğretmenlerin bu nezaket ziyaretlerini kabul ederek kendilerini kutladı.

SELİM'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
SELİM'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 16:55:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 17:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?