6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğretmenler kolları sıvadı

Kars’ın merkez’e bağlı Cumhuriyet Köyü İlköğretim Okulu’nda öğretmenler, köyün ve okulun adına yaraşır hizmet için kolları sıvadılar.

11 öğretmen, 2 idareci ve 1 hizmetli okulun eskimiş bütün malzemelerini elden geçirerek önümüzdeki eğitim-öğretim yılına hazırlıyorlar. Şantiyeye dönen okulda marangozluk, boyacılık, bahçıvanlık başta olmak üzere bütün işleri öğretmenler yapıyor.


Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden tarafından başlatılan ve Türkiye’de ilk kez Kars’ta uygulanan Okul Eğitim Kalitesinin Arttırılması Projesi (OKAP) kapsamında, Cumhuriyet Küyü İlköğretim Okulu’da görev yapan 11 öğretmen, 2 idareci ve bir hizmetli 15 günlük seminer dönemlerini önemli bir göreve ayırdılar. Öğretmenler köy okullarının bölgede örnek bir okul haline gelmesi ve çöpe atılması gereken malzemeleri yenilerek kullanılır hale getirilmesi için gecelerini gündüzlerine katarak çalışmaya başladılar. Her öğretmen kendi elinden gelen işyeri yapınca ortaya da adeta şantiye görüntüsü çıktı. Yazılı ve kazılı sıraları zımparalayan, masaların tozunu alan, kırıkları onaran, bahçe ihate duvarlarını tamir eden, bahçe kapısını boyayan öğretmenler örnek bir çalışmaya da imza attılar. Öğretmenlerin kimi marangozluk yapıyor kimi de demir ustalığı. Bayan öğretmenler ise elden geçirilen sıra ve masaları boyuyor, cilalıyor. Yorulduklarında müdür odasında yemek yiyip karınlarını doyurduktan sonra tekrar işlerine koyuluyor ve okullarının en güzel ve en temiz olması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.
Okul aile birliğinin de desteğini alan öğretmenler, kendi bütçelerinde de masraf ederek hem el emeklerini hem de bütçelerini okullarından esirgemiyorlar. Dokuz derslikte 177 öğrencinin öğrenim gördüğü, 11 öğretmen, 2 idareci ve bir de hizmetliden oluşan okulda çoğunluğu bayanlardan oluşan öğretmenler, yıl sonu hizmet içi seminerlerden arta kalan zamanlarda okulun badanası da yapıyorlar.
Cumhuriyet Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Koray Senger, Kars Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan OKAP projesinin Kars’ta eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağladığının önemine değinerek, “OKAP projesi kapsamında tüm öğretmenler ve hizmetli arkadaşımız ile birlikte okulumuzda bulunan kullanılamayacak hale gelen sıralar ve diğer eşyalarımızı tekrar kullanılacak hale getirmek için böyle bir çalışma başlattık. Okul aile birliğinin de katkıları ile gerekli malzemeleri elde ettik. Eskimiş sıralarımızı zımparalayıp sonra da vernikliyoruz. Bayan arkadaşlarımızda gerekli yerlerini boyuyorlar. Bizler hepimiz gönüllü olarak okulumuzu önümüz de ki eğitim ve öğretim sezonuna hazırlıyoruz” dedi.


Din Kültürü Öğretmeni Fatih Gör ise, “Şu an okulumuzda seminer dönemi olmasına rağmen arta kalan zamanlarda okulumuzdaki sıraları tamir etmeğe başladık. Okulumuzdaki kullanılamaz durumdaki sıraları tekrar eski haline getirerek milli ekonomimize kazandırmak için bu çalışmayı başlattık. Ben sıraları zımpara ile temizliyorum, hizmetli arkadaşımız cilalıyor ve bayan arkadaşlarımızda boya gerektiren yerlerini boyuyorlar” diye konuştu.
Hizmetli Bülen Sambur da, eskimiş sıraları tamir ederek boya ve cila yapıp kullanılır hale getirdikleri için çok mutlu olduğunu belirtti.
Bayan öğretmenlerden Sezin Hacımustafaoğlu ve Necife Çinitaş, böylesine önemli çalışmada grev aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Öğretmenlerinin çalışmalarını izleyen öğrencilerde öğretmenlerine teşekkür ederek bundan böyle okul malzemelerini daha düzenli kullanacaklarının sözünü verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 15:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agahaslan IP: 84.135.220.xxx Tarih : 19.06.2009 00:05:46

Tesekkürler ögretmelerimize.egtim ögretim böyle olur cocuklarimizda zanata el becerilerini daha fazla istekli olurlar  cünkü gelecekleri icin  yoksa (Ali topu bana at)eytimi yetersizdir  gönümüzde   yoksa cok gerilerden dünyayi takip ederiz..