6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Öğretmenlerden şehitlere vefa

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çeşitli branşlardan bir grup öğretmen, Allah-u Ekber şehitleri anıtında tadilat çalışması başlatarak şehitlere vefa örneği gösterdi.


Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları'nda 1915 yılında donarak şehit olan 90 bin asker için 1996 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Sarıkamış-Kars karayolu ayrımında anıt yaptırılmıştı. Bu anıtın bazı mermer kısımlarında çatlama ve kırılma olurken, şehit olan askerlerin mermer üzerine yazılan adlarının boyaları döküldüğünden okunmaz hale geldiği tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen öğretmenler bir çalışma başlattı.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından masrafları karşılanan çalışmada, bütün yazılar yeniden kırmızı boya ile boyanıp, mermer ve betonarme kısımları elden geçiriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci de çalışmalara destek veriyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, "Arkadaşlar zamanlarından, emeklerinden ayırarak çok güzel bir çalışma yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.


Öğretmenler ise, "Bu topraklar için canlarını veren şehitlerimiz için böyle bir çalışma yapmak gurur vericidir" diye konuştular.
Allah-u Ekber Şehitlik Anıtı'ndaki çalışmaların 10 gün devam edeceği bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 15:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYŞEGÜL KANIK IP: 85.106.219.xxx Tarih : 10.06.2009 17:29:33

BEN ORADA BU ÇALIŞMAYI YAPAN ÖĞRETMENLERDENİM,BÖYLE BİR ÇALIŞMA GERÇEKTEN ÇOK GURUR VERİCİ BÖYLE BİR ÇALIŞMADA YER ALDIĞIM İÇİN AYRICA ÇOK MUTLUYUM ,BİZLERDEN DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN SARIKAMIŞ KAYMAKAMINA VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜERÜMÜZE AYRICA TEŞK.