3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Öğretmenlere dayak!

ÖĞRETMENLERE ÇİME OTURDUNUZ DAYAĞI İDDİASI

Kars Öğretmen Evi çay bahçesinde oturan 2 öğretmen Öğretmen Evi çalışanları tarafından çimlere oturdukları gerekçesiyle dövdüklerini ileri sürdüler.

5 Haziran 2010 günü öğle saatlerinde Öğretmen Evi Çay Bahçesi'nde oturan Yavuz U. ve İbrahim A. sandalyeyi çimenlerin üzerine koydukları gerekçesiyle çalışanlar ve güvenlik görevlileri tarafından dövüldüklerini iddia ettiler. Öğretmenlerden İbrahim A.'ya iki gün çalışamaz raporu verildi.

Öğretmen Evi'nde iki öğretmenin dayağa maruz kalması üzerine Eğitim Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel açıklama yaptı.

Ahmet Adıgüzel, öğretmen arkadaşlarının Öğretmen Evi çalışanları tarafından dövülmesini kınadıklarını söyledi.

Adıgüzel, "Ne yazık ki Kars Öğretmen Evi'nde bir değil, iki öğretmen arkadaşımız adeta linç edilmeye kalkışılmıştır. Öğretmen arkadaşlarımız, öğretmenevi çalışanlarınca kaba bir muameleye maruz bırakılıyor. Arkasından tartışma yaşanıyor ve tartışma sonucu arkadaşlarımız tekme ve yumruklarla saldırıya uğruyorlar. Sebebi ne olursa hiçbir gerekçe, bir başkasına şiddet uygulamayı meşrulaştıramaz" dedi.

Adıgüzel, "Buradan söylüyoruz. öğretmen evlerinde bu olaydan sonra hangi öğretmen, bu işletmelerde kendisini güvende hissedecektir. Bu işte sorumluluğu bulunan herkesin kanun önünde hesap vermesini temenni ediyor, Eğitim Sen olarak bu olayı kınıyor ve takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

"ÇİMLERE OTURDUM DAYAK YEDİM"

Öğretmen Evi çalışanları tarafından dayak yediğini ileri süren Yavuz U., "Çalışanlarla kısa süreli bir tartışmamız oldu. Gerekçe neden çimlerin üzerine oturmuşum. Ben de kalktım gidiyordum. Çantamı unuttum, çantamı almak için geldiğimde acaba bende bir haksızlık mı var dedim. Baktım herkes çimlerin üzerinde oturuyor. Hatta benim kalktığım masada bir bayan arkadaş oturuyordu. Çantamı aldım, dedim neden böyle yaptınız. Dedim ya herkes çimenlerde oturuyor o demeye kalmadı. "Ya sen ne demek istiyorsun" dedi

ve hepsi bana vurdular. Arkadaşım araya girdi. Beni yere düşürdüler bu arkadaşı dövmeye başladılar. Bize vuranlar 15-16 kişiydi" şeklinde konuştu.

Dayak yiyen İbrahim A. isimli öğretmenin iki gün Adli Tıp'tan rapor aldığı kaydedildi.

Dayağa maruz kalan Öğretmen İbrahim A, "Güvenlikçi döndü bana sen de istiyorsun de mi dedi ve o anda bir yumruk da bana vurdu. Ondan sonra zaten ben kendimi bulamadım. Kimin vurduğunu, tekme ve yumruklar havada uçuştu, yerdeyim gelen vurdu giden vurdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Polisler bizi aldı. Hatta Öğretmen Evi'nin içine koyduklarında da orada bir oda var çay bahçesinin içinde oraya önce bizi aldılar. Ben polislere söyledim bizim burada can güvenliğimiz yok. Bizi karakola götürün alın bizi karakola götürün zaten olaya şahit olan polis arkadaşlar da var. Doktordan 2 gün rapor aldım" dedi.

OLAY SAVCILIĞA İNTİKAL ETTİ

Kars Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, öğretmenevinde öğretmenlerin dayak yediği iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumartesi günü Öğretmenevinde bir kavga olayı olduğu doğrudur. Bununla ilgili gerekli adli boyutu aynı gün emniyet güçleri tarafından yapılmış ve başlatılmış. İdari olarak bizde olayı incelemek üzere muhakkik görevlendirdik. Muhakkikimizin çalışması sonucunda yapılacak olan idari soruşturmanın neticesine göre gerekli yasal işlem tarafımızdan yapılacaktır. Olayla ilgili olarak

idari soruşturma sonucunda raporla her şey meydana çıkacaktır. Benim bir şey demem bu aşamada çok doğru olmaz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:18:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 18:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?