6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

OKAP eğtim kalitesini artırdı

Kars Valiliği’nce 7 aydır uygulanan Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi (OKAP) ile eğitimde bir ilk yaşandı ve il merkezindeki okullar ilçelerdeki okullar birbirleri ile tatlı bir rekabete girerek birçok alanda başarı elde ettiler.


OKAP yıl sonu değerlendirme toplantısı Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Vali yardımcısı Doğan Demirdaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, kaymakamlar ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda yapıldı.


İl merkezi ve her ilçenin sunumlarını büyük bir memnuniyetle 3,5 saat boyunca sonuna kadar takip eden Vali Mehmet Ufuk Erden, OKAP ile güzel sonuçlar elde edildiğini, tek bir hedefe elbirliği ile kilitlenildiğinde çok önemli sonuçlar alınabileceğinin görüldüğünü, rakamsal olarak her alt başlıkta çok büyük gelişmelerin görüldüğünü, projenin Türkiye çapında da uygulanabilmesi için Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’na da birer sunum yapılacağını belirtti.


Emeği geçenleri kutladığını ve tebrik ettiğini de vurgulayan Vali Erden, projenin önümüzdeki yıl daha da kapsamlı uygulanacağını belirterek, “Eğitim bir süreçtir. Bambu ağacı toprağın altından 5-6 yıl bekledikten sonra 6 ayda metrelerce uzamaktadır. Eğitimde uzun vadeli ve emek harcanması gereken, fedakarlıklarla dolu bir sürecin sonunda kaliteli ve verimli olacaktır” dedi.


Proje sonuçlarından çok etkilendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici de “Valimizin başlattığı bu proje gösteriyor ki 7 ayda proje çığ gibi büyümüş. Meslek hayatımda çok proje ve kampanya gördüm, büyük bir hevesle başlayıp, yavaş yavaş heyecanın azaldığı kampanyalardı ama bu OKAP projesi sonuçları beni çok şaşırttı. Hayatımda gördüğüm ve en başarılı uygulanan proje budur.

Verilerden de görüyoruz ki eğitimde büyük bir iyileşme var ama elbette zamanla daha da iyi görülecek. Gelecek yıllarda bu projeyi devam ettireceğiz. Projeyi başlatan ve bizleri sürekli destekleyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, vali yardımcımız, kaymakamlarımız ve tüm eğitim camiamıza şükranlarımı sunarım” diye konuştu.


Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi (OKAP) öncesi ve sonrası alınan sonuçların yüzdeleri şöyle:
OKAP PROJESİ 2008-2009 Öncesi Sonrası
SBS katılım oranı: %53 % 74
Ücretsiz SBS/ÖSS kursu sayısı: 30 294
Akademik başarı eğitimi sayısı: 86 1.217
Tiyatro, koro, sergi çalışması sayısı: 115 944
AB-TKY Projesi, fiziki iyileştirme: 67 576
Sportif,bilimsel ve kültürel yarışma: 225 3.260
Kurumlararası işbirliği çalışmaları: 54 791
Veli ziyareti sayısı: 695 17.130

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?