5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Oksijen tüplü ATM soygunu

Kars'ta bir banka şubesine ait ATM'nin çelik kapısını oksijen tüpüyle delen şahıslar, 80 bin YTL civarındaki parayla kayıplara karıştı.


Maaşların ödendiği ayın 15'ini fırsat bilen hırsızlar, bir bankanın Şehit Yusufbey Caddesi üzerindeki ATM'sini alarm sistemine zarar verdikten sonra soydu. Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 19.00-22.00 saatleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü'ne 500 metre uzaklıkta olan adliye sarayı ve valilik karşısındaki ATM'de meydana geldi. Saat 16.00'da 81 bin 112 YTL'nin ATM'ye konulmasından sonra en son para saat 19.02'de bir müşteri tarafından çekildi. Saat 20.00-20.30 arasında bankanın genel merkezine arıza sinyali gitti. Aradan yaklaşık 2 saat geçtikten sonra 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir şahıs, ATM'den para çektiğini, gasp edildiğini ihbar etti. Bunun üzerine anında olay yerine giden emniyet ekipleri ihbar eden şahısla karşılaşmayınca ihbarın asılsız olduğu anladı. Bu sırada saat 22.40'da banka yetkilileri polisi arayarak arıza sinyalini haber verdi. ATM'nin etrafında inceleme yapan emniyet ekipleri hırsızlık olayının gerçekleştirildiğini fark etti.
Bunun üzerine hırsızlık büro ve olay yeri inceleme ekipleri çevrede arama yaptı. Kardaki ayak izlerini takip eden polisler, hırsızların izine rastlayamadı. ATM etrafındaki suç delilleri incelendi, parmak izleri alındı, çevredeki sigara izmaritleri bir bir toplandı. Hırsızların olay yerinde bıraktıkları oksijen tüpü ve malzemeleri de polis otosuna konuldu. Öte yandan hırsızlık olayıyla ilgili çevre yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelilerin gidebilecekleri mahalleler didik didik arandı.
İzlerini kaybettiren hırsızların aranmasına devam edilirken, aynı ATM'nin iki yıl önce de benzer yöntemle soyulmaya çalışıldığı fakat hırsızların para alamadan kaçtıkları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 12:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesutmert46 IP: 88.228.152.xxx Tarih : 21.03.2008 10:01:32

Asayiş şubesine yakın olan bır atm nin soyulması endişe verici üzüldüm.ne diyeyim yorumu okuyanlara bırakıyorum.