6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Okul eğitim kalitesi artırılıyor

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde 2008-2009 eğitim-öğretim yılı Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi (OKAP) yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Eğitim kalitesinin artırılmasında emeği geçenlere ödüllerin verildiği toplantıda, öğrenci ve öğretmenler konser verdi. Esnafı da ziyaret eden Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, ilçe ekonomisini gözden geçirirken, çocuklarla yakından ilgilendi.


Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'in talimatı ile Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan 2008-2009 yılı OKAP’ın yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısına; Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali yardımcısı Doğan Demirdaş, Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, İlçe Jandarma Alay Komutanı Yüzbaşı Yavuz Sonat Güzel, DTP’li Belediye Başkanı Mehmet Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Sara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay, OKAP kapsamına yapılan çalışmalar hakkında slayt eşliğinde bilgi verdikten sonra Kaymakam Çetin Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, “OKAP, Kars genelinde uygulanan ve adından da anlaşılacağı üzere il genelinde eğitim kalitesinin artırılmasını amaçlayan bir projedir. Proje başlangıcından itibaren ilçemiz okullarında yoğun bir ilgi görmüş, eğitim alanında yeni bir heyecan ve coşku yaratmıştır. Proje kapsamında ilçemizdeki okullar 2 kategoride değerlendirilmiş, birinci kategoride 8 yıllık ilköğretim okulları ve liseler, ikinci kategoride 5 yıllık ilköğretim okulları yer almıştır. Bu proje kapsamında okullarımızın değerlendirilmesinin daha objektif bir şekilde yapılmış, komitemize bir puanlama sistemi getirilmiş ve her faaliyete belirli bir puan verilmiştir. Bu proje ile öğrencilerimizin günlük dersler yanında sosyal açıdan da gelişimlerine önem verilmiş, birçok kültürel, sportif ve sosyal etkinlik düzenlenmiştir.

Etkinliklerin bir bölümünde bir grup öğrencimiz Ankara’ya giderek Anıtkabir ve TBMM’yi ziyaret etmiş ve şu anda da Çanakkale Şehitliğini gezmekteler. Özellikle Mayıs ayı sosyal etkinliklerin doruk noktaya ulaştığı bir ay olmuştur. Projeyle ilçemizde öğretmenlerimizin motivasyonu için de pek çok faaliyet yapılmış, öğretmenlerimiz bazen piknikte, bazen bir gezide, bazen çayda bazen de yemeklerde bir araya gelmişlerdir. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının bu proje için bir başlangıç olduğunu ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılında projenin çok daha güzel sonuçlar doğuracağını ümit ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Vali Erden de, eğitimin bir ülkenin temel hizmeti olduğunu belirterek, “Eğitim sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na ve camiasına ait değildir. Eğitim 70 milyon insanın önemli görevidir. Bu alanda yapılan iyileşmeler diğer alanlara çok büyük katkı sağlar. Bu inançla sevgili çocuklarımızı, öğrencilerimizi hayata hazırlamak donanımlı, nitelikli, özgür, ufukları açık birer birey yapmak çabası içerisindeyiz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Kağızman Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ses yarışmasında Ortaöğretim kurumları kategorisinde birinci olan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinden Sinan Kişi ve aynı kategoride Halime Aslan Yıldız İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nursinem Ümit mini bir konser verdi. Türkü şöleninin ardından Vali Erden öğrencilere birer adet saz hediye etti.
Halime Aslan Yıldız İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Şengül Çağlayan, Kağızman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müzik Öğretmeni Pir Sultan Ak ve Oluklu Köyü İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Hüseyin Gümüş Türk Halk Müziği konseri verdiler.


Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün OKAP projesinde dereceye giren ilk ve orta öğretim kurumlarının ödül törenine geçildi. Kağızman Kaymakamlığı’nca 8 yıllık ilköğretim okulları ve ortaöğretim kurumları kategorisinde birinci olan okula 10 bin TL, ikinci olan okula 8 bin TL ve üçüncü olan okula ise 5 bin TL okulların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere para ödülü verildi.


Vali Erden toplantı sonrası Kağızman Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlemiş olduğu serginin açılışına katıldı oradan da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaflara işlerinin nasıl olduğunu soran Vali Erden vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti ve çocukların hal ve hatırını sordu

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 10:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?