5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Okul öncesi eğitim çalışmaları sürüyor

Kars’ta Okul Öncesi Eğitim Projesinin tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. Okul Öncesi Eğitim Proje Koordinatörü Selma Araz, “Çocuk Haklarının Korunması çerçevesinde gerçekleştirilmekte olan Kars Okul Öncesi Eğitim Projesinin tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmalarına devam etmektedir” dedi. 

Proje Koordinatörü Araz, “ Avrupa Birliği, Katılım öncesi süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi: STK Hibe Programı Bileşen Adı: Çocuk Haklarının Korunması çerçevesinde gerçekleştirilmekte olan Kars Okul Öncesi Eğitim Projesinin tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmalarına devam etmektedir. Projeye önce alan taramasıyla bilgilendirilerek başlanıldı. Yoksul 3 – 6 yaş aralıkların ailelerin çocuklarıyla görüşüp projenin amacı açıklandı. Sonra Kafkas Üniversitesinin merkez kafeteryanın üstü olan salon odalara bölünerek sınıflara dönüştürüldü. Sınıflar araç - gereçle donatıldıktan sonra Haziran 2008’de 60 çocuk eğitime başladı. 8 sınıf öğretmeni, 5 branş öğretmeni, sekreter, koordinatörün görev aldığı programda Okul Öncesine yönelik her türlü eğitim öğretim ve aktiviteler uygulanmaktadır. Aynı gün içerisinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nde izleme ziyaretinde bulunmuşlardır. İzleme komisyonun ya yer alan görevliler, yapmış oldukları incelemelerde Eğitim Merkezini çok beğendiklerini ve bu kadar güzel ve sıcak bir merkez olacağını düşünmediklerini de dile getirmişlerdir. www.abkarsokuloncesiegitimprojesi.com adresimizden, yapmış olduğumuz faaliyetlerin bir kısmını görebilirsiniz.” diye konuştu. 

Proje Koordinatörü Araz, “Ayrıca, proje faaliyetleri arasında yer alan ailelerle yapılan görüşmelerde; böyle bir projenin Kars’ta ücretsiz olarak yapılması büyük bir şans olduğunu belirtiyorlar. Bu şansı onlara suna Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı Kurucu ve Yöneticilerine teşekkürlerini sunmaktadırlar” şeklinde konuştu. 

Araz ayrıca projede eğitim alan çocukların bayram elbiseleriyle donatan Necati Gazcı ve eşine, Kafkas Üniversitesi Rektörü Abamüslüm Güven ve eşi Aysel Güven’e ve tüm Kafkas Üniversitesi personellerine teşekkür ediyorum. Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfının hibe programından yararlana bilmek için yeniden bir proje hazırlanarak süre gelen eğitime devam edilecektir.” 

Kars, Ardahan ve Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Yıldız Laçinel ise, “ bu şekildeki Avrupa Birliği hibe projeleri ile Kars’a ve Karslılara hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?