5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Okula kalorifer yüz güldürdü

Kars'ın merkeze bağlı Hacıveli köyünde okula kalorifer yaptırılması köyde bayram havası yaşattı. 

Açılış için tören düzenlendi, kurbanlar hazırlandı, köylüler en güzel elbiseleri giyindi, greyderler köy yolunda düzenleme çalışması yaptı, uzun kuyruk oluşturan köylüler vali ve beraberindekileri dakikalarda alkış yağmuruna tuttu. 

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Havıceli Köyü Kalkınma Derneği işbirliği ve Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın destekleriyle merkeze bağlı Havcıveli köyünde kalorifer tesisatı, boya ve badanası yapılan, pencereleri yenilenen ilköğretim okulunun açılışı için tören düzenlendi. 

Mevcut okullarına yeni yaptırılan kalorifer tesisatıyla öğrencilerin bundan böyle dondurucu soğuklarda bile üşümeyeceklerine sevinen köylüler tören için günler öncesinden bir dizi hazırlık yaptılar. 

Köyün girişine teşekkür pankartları asıldı, 7'den 70'e herkes tören için bekledi. En güzel elbiselerini giyinip tören alanına koşan köylüler Vali Mehmet Ufuk Erden ve beraberindekileri beklemeye başladılar. Köylülerin bu heyecanlarını öğrenen Vali Erden de sabah saatlerinde greyder ve kepçe göndererek köy yollarında çalışma yapmalarını sağladı. Valinin bu jesti köylüleri daha da sevindirdi. Muhtar Yılmaz Tanı, konuşmasında Vali Erden'e teşekkür etti. 

Ana sınıfı öğrencilerinin çiçek sunduğu Vali Erden, kurban kesimine ise izin vermedi. Kurbanın Subatan 9. Hudut Taburunda askerler için kesilmesini isteyen Vali Erden buradan çadırdaki köylü kadınlar ve öğrencilerle selamlaştı. Valinin, öğrencilerin saçlarını birer birer okşayıp yerine geçmesiyle tören başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasından sonra Okul Müdürü Esmehan Okçu bir teşekkür konuşması yaptı. Hacıveli Köyü Kalkınma Derneği Başkanı Kalender Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven de birer konuşma yaparak yapılanlar hakkında bilgi verdiler.

HACIVELİ HACIVELİ OLALI BÖYLE MUTLU GÜN GÖRMEDİ
Vali Mehmet Ufuk Erden'in eğitim ve öğretimin önemine vurgu yapan konuşmasından sonra kendisi de Hacıveli köyünden olan Türkiye Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba duygu dolu bir konuşma yaptı. 

"Hacıveli Hacıveli olalı böyle mutlu gün görmedi" diyerek düzenlenen törenin önemine değinen Akbaba, "Sayın Valim bizi çok şereflendirdiniz. Değerli komutanlarımız, her telefon açtığımızda koşa koşa boya ve banadaya askerleriniz geldi. Böylelikle çocuklarımıza büyük bir moral verdiniz. Size sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın komutanlarım hakikaten Türkiye'nin gerçek sahibi biz anaların, kucağında büyüttüğü komutanlarımıza Türkiye'mizi emanet ettik, canımızı, köyümüzü de emanet ediyoruz. Unutmayın ki başımız kapalı da olsa açık ta olsa Kurtuluş Savaşı'nı Atatürk bizimle kazandı. Hani Nene Hatunlar, Şerife Bacılar vardırya, bebeğinin kundağıyla mermisinin üstünü örtüyor. Sırf Türkiye kurtulsun diye. Biz onların soyundanız. Eğitimin temeli olmasa bu Türkiye kurtulmazdı. Atatürk'ü de
Başöğretmen olarak anıyoruz. Evet Atatürk'ü her dakika konuşuyorum. Eğer Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı biz ne olurduk acaba? Konuşmaya söz hakkımız bile olmazdı. Üçüncü vatandaş olarak görülürdük. Ama şimdi biz kadınlar köylümüzle, erkeklerimizle omuz omuza mücadele ediyoruz. Bu okulda nice Mecit hocalar yetişmiş, nice Fevzi Alp'ler yetişmiş, nice Mehmet öğretmenler yetişmiş ve Albay İskender Akbaba da bu okulda yetişmiş. Benim şehit oğlum Namık Ayhan Akbaba da bu okulda yetişmiş. İşte asker yetiştiriyoruz, polis yetiştiriyoruz. Onun için bu okumuz bizim için çok önemli" dedi. 

Okulun tamir ve onarımında emeği geçenler ile törene katılan kurum amirlerine teşekkür plaketleri verildikten sonra Atatürk büstü açıldı. Büstün açılışla birlikte okulun da açılışı yapıldı ve törene katılanlar hep birlikte kurdeleyi kesti. Öğrenciler daha sonra okullarında ilk defa yanan kalorifer peteklerinin etrafında toplanarak ısınmaya başladılar. 

Törene; Vali Mehmet Ufuk Erden, Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürü Piyade Binbaşı Caner Demirkol, Subatan 9. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Cemil Güngören, Türkiye Şehit Anaları Dernek Başkanı Pakize Akbaba, bazı kurum amirleri ve köylüler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 11:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖNDER KOÇ IP: 212.175.133.xxx Tarih : 20.10.2008 13:33:42

HELAL OLSUN HER ZAMAN BÖYLE GÜZELLİKLER YAPIN YOLA DEVAM