7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Okulların güvenliği için kollar sıvandı

Kars İl Yürütme Kurulu, okullarda güvenli ortamın sağlanması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurgül Ada, İl Emniyet müdürlüğü şube müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Sara, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Cengiz Yanıklar, Türk Eğitim-Sen Başkanı Fahrettin Şimşekler, Rehberlik Araştırma Merkezi görevlileri Metin Atilla ve Tarih Karabağ ile Serhat TV Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Uçarlı katıldı.

Yapılan toplantıda şu kararlar alındı:

1-Okul idarecileri, uygulamaya konulan okul polisleri ile sürekli iletişim halinde olacaklar.
2-Şiddet olaylarının meydana geldiği, risk oluşturan okulların idarecileri Kasım ayında yapılacak toplantıya çağrılacak.
3-Okulların çevresindeki internet kafelerin denetimi Emniyet Müdürlüğünce rutin olarak yapılacak.
4-Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlilerince, okul idarecilerine “Şiddetle başa çıkma yolları” hakkında seminer düzenlenecektir.
5-İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Eğitim Sağlık Ocağında uçucu madde kullanan, şiddete başvuran öğrencilere rehabilitasyon merkezi açılacak. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce açılacak rehabilitasyon merkezinde çalışmak üzere psikolog görevlendirilecektir.
6-Okulların sosyal kulüp çalışmaları etkin olarak yürütülecek, daha fazla öğrenciye görev verilecek.
7-Örnek teşkil edecek meslek ve kariyer sahibi insanlar öğrencilere sunum yapmak amacıyla okullara davet edilecek.
8-RAM Müdürlüğünce ilimizdeki eğitim kurumlarında öğrencisi olan tüm velilere Anne-Baba eğitimi seminerlerinde şiddet konusuna daha çok yer verilecek.
9-Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasındaki şiddetle ilgili TV spotları yerel televizyon Serhat TV’de haber bülteni öncesinde yayınlanacak.
10-Serhat TV’de oturumlar düzenlenerek toplumda, şiddet konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.
11-İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu, verimli şekilde kullanılacak, şiddet meyilli veya risk oluşturan öğrenciler sportif aktivitelere dahil edilerek rehabilite edilecek.
12-Okul müdürlüklerince, okullarında kriz müdahale ekiplerini oluşturarak, isimleri Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilecek.
13-Risk oluşturan ve şiddete karışmış öğrenciler, isim isim tespit edilecek. Bunlarla ilgili yapılan çalışmalar Kasım ayındaki toplantıda görüşülecek.
14-Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce okul servis araçlarının sık sık denetlenmesi yapılacak
15-Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü’nce, öğrencilerin madde kullanımı, şiddet ve zararlı alışkanlıklara karşı koruma ile örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden uzak tutulmasına yönelik konferanslar düzenlenecek.
16-Okul müdürlüklerince hazırlanan Okul Eylem Planlarının okullarında uygulaması takip edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 16:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?