5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Öldürülüp organları alınmış

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde 2 ay önce evlerinin önünde oyun oynarken annesinin 5 dakika yanından ayrılmasıyla kaybolan 4 yaşındaki Rojhat Erkmen bir çuval içerisinde öldürülmüş ve organları alınmış vaziyette bulundu. 

Edinilen bilgilere göre; 2 ay önce Dağpınar beldesindeki evlerinin önünde oyun oynayan Rojhat bebek annesi Meryem Erkmen'in ev işleri için 5 dakikalığına yanından ayrılmasıyla kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldı. 

Evin etrafında bulunamayan çocuk daha sonra akrabaları ve köylüler tarafından köyün her yerinde arandı. Uzun uğraşlara rağmen çevre köylerde bile bulunamayan Rojhat bebeğin hayatından endişe edilmeye başlandı. Bunun üzerine kaybolan çocuğun ailesi ve akrabaları 50 gün önce Valilik önünde toplanarak yardım istediler. Vali Mehmet ufuk Erden'le görüşen aile daha sonra bin bir umutla köylerine geri döndü. 

Rıdvan Erkmen, torununun kaybolmasından beldeye gelen bohçacı diye adlandırılan satıcıları sorumlu tuttuklarını bunun organ mafyası işi olmasından da endişe duyduklarını belirterek, "Devlet gereken önlemlerini alsın da bir an önce bu çocuk neredeyse bulup çıkarsınlar. Biz yandık başkaları yanmasın. Tandır yüklü iki kamyon o bölgede görülmüş. Tandır satıcıları Gülheyran köyünde bir çocuğu daha kaçırmak isterken köylüler tarafından görülmüşler ve daha sonra kamyonla hızla köyden ayrılıp Dağpınar beldesinden birkaç yüz metre uzaklıkta çocuğu araziye bırakarak kaçmışlar" dedi. 

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Meryem Erkmen de, "Benim çocuğumu kaçırdılar. Çok acı çekiyorum. Lütfen çocuğumu bulsunlar. Bohçacılar beldemize çok gelip gidiyorlardı. Tanımadığımız onlarca insan görünüyordu. Bu olaydan sonra köyümüze tek bir bohçacı bile gelmedi" diyerek dikkatleri organ mafyasına çekti.
Yapılan tüm aramalar sonunda Digor ilcesine bağlı Şatıroğlu köyü yol kenarında Rojhat bebeğin bir çuval içerisinde cansız bedeniyle karşılaşıldı. Organları alınmış şekilde bulunan Rojhat bebek önceki gün Dağpınar beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Üzüntüden harap olan Rojhat bebeğin ailesi sorumluların bulunmasını ve köylerde de gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Bu üzücü olayın ardından Dağpınar beldesinde ve çevre köylerde de tam bir tedirginlik yaşanmaya başladı. Artık köylere kadar inen organ mafyasına karşı herkesin dikkatli olması istendi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 14:05:37
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 14:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?