5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Oltu Anadolu'nun büyük başarısı

ÖSYM tarafından açıklanan 2007 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYS) ortaöğretim kurumları başarı istatistiki bilgilerinde Anadolu liseleri bazında Oltu Anadolu Lisesi bulunduğu il ve bölge de büyük bir başarı elde ederek yüzde 38’lik başarı derecesiyle ilk sırada yer aldı.


Son üç yıldır üniversiteye öğrenci yerleştirmede il birincisi olan Oltu Anadolu Lisesi’nde 2007 yılı yerleştirmeleri sonucunda Erzurum’da bölgede büyük bir başarıya imza atıldı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Kahap Erdoğan, bölgede ve Türkiye genelindeki birçok fen lisesi, anadolu öğretmen lisesi ve anadolu lisesini geride bırakarak ilk sırada yer almalarının yıllardır süregelen kendilerine has bir çalışma yöntemi ve deneyimin ürünü olduğunu dile getirdi.
Başarı grafiklerini her yıl artırarak hem Erzurum’un hem de Oltu’nun gurur kaynağı olduklarının altını çizen Erdoğan, “ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinde yer alan Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2007 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçlarına göre okulumuz büyük bir başarı yakalamıştır. Okulumuzun bu başarısı tesadüf olmayıp 8 yıldan beri aralıksız uygulanan gece etüdleri, danışman öğretmen çalışmaları, sistemli yapılan deneme sınavlarının bir sonucudur. Öyle ki, bu başarıda okul çalışanlarıyla veliler arasında kurulan sıkı işbirliğinin payı da oldukça yüksektir.” diye konuştu.
“Ben” yerine “Biz” kavramının ve ekip çalışmasının ön plana çıkarılmasının sonucu olarak bu başarının ortaya çıktığını hatırlatan Erdoğan, 2007 yılı içerisinde sınava giren 55 okul öğrencisinden 21’inin herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleştiğini ifade etti.
Öte yandan 2007 yılı ÖSYS Orta öğretim Kurumları Başarı İstatistiki Bilgilerinde Oltu Anadolu Lisesi’nin ve diğer liselerin durumu şu şekilde belirlendi:


Okul Adı Başarı derecesi Başarı Sırası


Oltu Anadolu Lisesi % 38 1
Erzincan Anadolu Lisesi % 27.5 2
Elazığ Anadolu Lisesi % 27 3
Rize Anadolu Lisesi % 25 4
Erzurum Özel Aziziye Lisesi% 20 5
Erzurum Anadolu Lisesi % 17 6
ErzMecidiye Ana. Lisesi % 14 7
Kars Anadolu Lisesi % 13 8
Pasinler Anadolu Lisesi % 11 9
Horasan Anadolu Lisesi % 6 10

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?