2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Oluklu'da su sıkıntısı yok

OLUKLU KÖYÜ’NDE SU SIKINTISI YOK

Kars Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, ilçeye bağlı Oluklu Köyü’nün su sorunuyla ilgili açıklamada bulundu.

Kaymakam Gürsoy, su sorunları olduğu gerekçesiyle Kars Valiliği önünde traktörleriyle eylem yapan Oluklu köyünün su sıkıntısı olamadığını kaydetti.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, son günlerde sık sık gündemde olan Oluklu köyünün su sıkıntısı hakkında bilgiler verdi.

Kağızman Oluklu Köyü’nün iki su kaynağının bulunduğunu ifade eden Kaymakam Gürsoy, “2004-2005 yılları arasında köye 200 tonluk depo, köy içi şebeke ve terfili su sistemi yapıldı. Köylüler terfili su sistemi ile su ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyorlardı. 2006 yılından bu yana Terfili su sisteminin elektrik parasını ödemediler. Bir aile başına ayda 3-4 TL düşerken köyün elektrik parası 60 bin TL oldu. Köylü borcunu ödemediği için köyde faaliyet gösteren terfili su sisteminin elektriği kesildi. Kağızman Oluklu köylüleri bunun üzerine Kaymakamlığa gelerek Tunçkaya’da kullandıkları eski bir kaynağın olduğunu ve borularının eskidiğini belirttiler. Bizde Kağızman-Tunçkaya sınırında bulunan su kaynağının borularını en kaliteli malzemelerle onardık. Köy borularına 80 bin TL para harcadık. 8 kilometre köye su ulaşması için boru döşedik. 2009 yılı Eylül ayında köye su ulaşmasını sağladık. Selim ilçesi Damlapınar köylüleri bu yaptırdığımız suyun kendi sınırları içerisinde yer aldığını iddia ederek defalarca borulara zarar verdiler” dedi.

SUYU OLAMAYAN KÖY KAĞIZMAN’A NASIL SU VEREBİLİR?

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, su sıkıntısını bahane derek eylem yapan Oluklu köyünün Kağızman ilçesine su verdiğini söyledi.

Kaymakam Şuayib Gürsoy, “Oluklu köylüleri ve Kağızman Belediyesi arasında o dönemde ilçenin su eksikliği bulunduğu için su protokolü imzalanmış. Oluklu Köyü kullandığı suyun yarısını fazla olduğu için Kağızman’a veriyor. Su sıkıntısı var diye traktörleriyle eylem yapan Oluklu köyü olamadığını iddia ettiği suyu oysa Kağızman’a veriyor. Bu da köyün su sıkıntısı olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

İKİ KÖY ARASINDA HUSUMET BİTMEDİKÇE KÖYE SAĞLIKLI SU VERİLEMEZ

Kaymakam Şuayib Gürsoy, Oluklu köyü ile Yukarı Damlapınar köyü arasında bulunan husumetin biran evvel bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaymakam Gürsoy; “Su sıkıntısı olduğunu ileri süren Oluklu köyü suyunu Kağızman’a veriyor. Sıkıntısı olan başkasına su verir mi?. Köyün su sorununun çözülmesi için Kağızman Kaymakamlığı olarak defalarca onarım yaptık. Damlapınar ve Oluklu köyü arasındaki husumet bitmedikçe köye su sağlıklı bir şekilde ulaşamaz. Damlapınar köylülerinin kendi sınırları içerisinde olduğunu iddia ettikleri su, Kağızman sınırları içerisindedir. Yapılan kadastro çalışmalarında bu açık bir şekilde görünüyor.Damlapınar köylülerinin Kağızman Kaymakamlığının yapmış olduğu boruları tahrip etmesi ve Damlapınar köylülerinin bu suyla ilgili kendi mülki sınırları içerisinde olmasıyla ilgili 10 dava açıldı. Kağızman kaymakamlığı açılan davaların sonuçlanmasını bekliyor” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 11:33:03
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 11:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?