7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Önce ağladı, sonra dua etti

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Baykara köyünde yardım parasını kaybettiğini sanan Nazim Bardakçı isimli yaşlı adam Kaymakama yalvardı. Evde unuttuğu parasına kavuşan yaşlı adam daha sonra dua etti.


Kaymakam Yunus Kalaycı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Yücel, Selim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Fikret Çelik ile birlikte para yardımlarını teslim etmek için Baykara köyüne gittiler. Karlı ve buzlu yollarda güçlükle yürüyen Kaymakam Kalaycı ilk olarak gözleri görmeyen ve ağır işiten Nazım Bardakçı’nın evine gitti. 100 yaşında olduğunu söyleyen Nazım Bardakçı kulakları ağır işittiği için Kaymakamın söylediklerini güçlükle anlayabildi. Kaymakam Kalaycı yakından ilgilendiği yaşlı adama bayram yardımı olarak 100 YTL verdi. Kaymakam Kalaycı daha sonra Bağdagül Gül isimli kadının evine giderek orada da içerisinde 100 YTL bulunan zarfı teslim etti. Bağdagül Gül’ün evinden çıktıktan sonra köy meydanında yürüyen Kaymakam Kalaycı’ya seslenen Nazim Bardakçı, parasını kaybettiğini belirterek yalvardı. Unutkanlığının da bulunduğu öğrenilen Nazim Bardakçı’nın yardım için aldığı 100 YTL evinde bulundu. Parası yeniden teslim edilen Nazim Dede daha sonra yetkililere dua ederek evine gitti.


Selim SYDV Müdürü Fikret Çelik, ilçe genelinde yardıma muhtaç 500 aileye 100’er YTL bayram harçlığı dağıttıklarını söyledi. Çelik ayrıca, yardıma muhtaç aileleri yormamak için yardımları köylerine giderek evlerinde kendilerine teslim ettiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 18:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?