5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Önce İstiklal Marşı

Önce İstiklal Marşı2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlamasının üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen ana sınıfına yeni başlaşan 6 yaşındaki çocukların İstiklal Marşı'nı okumaları aileleri ve öğretmenleri gururlandırdı. 

İstiklal Marşı'nı aileler çocuklarına artık okul öncesinde öğretiyorlar. Çocuklar şarkı-türkü yerine konuşmaya başladıklarında ilk olarak İstiklal Marşı'nı ezberliyorlar. Ailelerin bu konu üzerine ne denli düştükleri ise ana sınıfında kendini gösterdi. 

Çocuklara 'İstiklal Marşı'nı biliyor musunuz? sorusu sorulduğunda 6 yaşında olmalarına rağmen 'evet' cevapları geldi. Bunun üzerine sıkılganlıkları bir kenara bırakan öğrencilerden bazıları okuma-yazmayı bilmemesine rağmen İstiklal Marşını rahatlıkla okudular.

ANNELERİNDEN AYRILAMADILAR, HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADILAR
Yeni eğitim-öğretim yılına ana sınıflarında her yıl olduğu gibi bu yıl da ağlayan ve annelerinden ayrılamayan çocuklar damgasını vurdu. Farklı bir ortama gelmenin ve alıştıkları ev ortamından uzak kalmanın üzüntüsünü yaşayan çocuklar en çok da annelerinden ayrılmak istemediler.

 Annelerine sıkı sıkıya sarılarak hüngür hüngür ağladılar. Çocukları susturmak o kadar da kolay olmadı. Öğretmenler bile annelerinden ayrılmak istemeyen çocukları ikna edemediler. Çocuklardan bazıları kısa sürede uyum sağlarken
bazıları ise aradan 3 gün geçmesine rağmen annelerine ter attırdılar. Çocukları ağlayan anneler sınıf kapısı önünde beklemek zorunda kaldılar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 11:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?