6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Onlar yılın annaleri oldu

Kars’ta Türk Anneler Derneği, lösemi hastası Levent Sarı’nın annesi Hafize Sarı ile Harun Kat’ın annesi Muazzes Kat’ı yılın annesi seçti.


Türk Anneler Derneği üyeleri yılın annesi töreni için Kars Kent Konseyi’nde bir araya geldi. Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Türk Anneler Derneği Kars Şube Başkanı Gülizar Ülker, merkezi Ankara’da bulunan LÖSEV’in isteği üzerine Sarıkamış ilçesinin Yayıklı köyünde 8 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi lösemi hastası Levent Sarı’nın annesi Hafize Sarı ile merkez Ölçülü köyündeki Harun Kat’ın annesi Muazzes Kat’ı yılın annesi seçtiklerini söyledi. Ülker, “Ölçülü köyündeki Harun Kat oldukça yardıma muhtaç ve 7 aydır Erzurum’da tedavi görüyor. Sağlık durumu da hiç iyi değil. Bu çocuğumuz gibi bütün çocuklarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Levent Sarı ise erken teşhis nedeniyle hastaneye yatırılmış ve hastalıkla savaşma olasılığı daha da yüksek olmuştur. Bütün lösemi hastası çocuklar gibi göstermiş olduğunuz sabır ve gayretten dolayı sizi 2009 yılı anneler gününde yılın annesi olmaya layık gördük. Size ve yavrunuza sağlıklı yıllar dileriz” dedi.


Duygularını dile getiren Hafize Sarı, “Allah böyle bir hastalığı düşmana bile göstermesin. Çocuğum 7 aydır Ankara’da tedavi görüyor. Şu anda durumu iyi ve erken teşhis konulduğu için çok şanslıyız. Bütün lösemili çocuklarımıza şifalar diliyorum. Çocuğumun durumu her geçen gün daha da iyi oluyor. Doktorlarımıza, LÖSEV ve herkese teşekkür ediyorum. 2 kız ve iki oğlum var. Diğer çocuklarımın sorunu yok. 8 aydır çocuklarımdan ayrı kaldım. Hiç kolay bir şey değil. Yine de çok şükür tedavisi olan bir hastalık. LÖSEV bize sahip çıktı. Herkesin başına gelebilecek bir hastalık ve insanlar birbirine yardım etmeli” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 11:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?