5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Onur Air, Kars seferlerine başladı

Onur Air Havayolları’na ait 170 yolcu kapasiteli uçak, 12. hat olan Kars Bilet Satış Acentesi’nin açılışı için 70 yolcusuyla Kars Havaalanı’na indi.

Bugün saat 12.15’te havaalanına inen uçakla gelen Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yonca Bagona’yı, Kars Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Keskin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ayhan Güncü, Emniyet Müdürü Necmettin Seymen, Onur Aır Kars Acentesi sahibi Yusuf Işık ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Onur Air’ın ilk uçağıyla ayrıca, 70’e yakın gazeteci de Kars’a geldi.

Havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, iç hatlar çerçevesinde 12. iç hattın açıldığını ve Kars’ın İstanbul’a göre en uzak noktası olduğunu ve ülke içinde en uzun uçuşun Kars’a yapıldığını söyledi. ’Her Türk vatandaşı uçacak’ sloganıyla yola çıktıklarını da ifade eden Gürbüz, "Doğu Anadolu Bölgesi’nden Erzurum’dan sonra Kars’a da acentemizi kurduk. Çok düşük fiyatla uçtuğumuz için daha yüksek bir doluluk oranı yakalamamız gerekiyor ve bu hedefi de yakalamayı umut ediyoruz. Şu anda başka planlanmış bir açılışımız yoktur. Yeni bir hat düşünmüyoruz" dedi.

Daha sonra Atatürk Caddesi üzerindeki Onur Air’in Kars Bilet Satış Acentesi’nin açılışına geçildi. Burada konuşan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, havacılığın artık bir serüven haline geldiğini söyleyerek, çok kısa bir sürede İstanbul’a gidilebileceğini ve bunun Kars halkının yanı sıra özellikle iş dünyasına daha büyük bir katkı sağlayacağını belirtti. Vali Nevzat Turhan ise, kurumlar olarak bu tür organizasyonları destekleyeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ayhan Güncü ve Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz tarafından acentenin açılışı yapıldı. Açılışın ardından turistik bir restoranda katılımcılara ve basın mensuplarına Kars’a özgü olan kaz eti, ayran çorbası, bulgur pilavı ve Kağızman hoşafı ikram edildi.

89 milyon liraya Kars’tan İstanbul’a yolcu taşıyacak olan Onur Air, haftanın 4 günü sefer yapacak. Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Kars-İstanbul arası seferini yapacak olan Onur Air’e ait uçaklar İstanbul’dan saat 11.30’da havalanıp 12.20’de Kars’ta olacak. Kars’tan da 14.20’de kalkıp 16.10’de İstanbul havaalanına inecek.
Atlas Jet’ten sonra Onur Air’in da bugünden sonra Kars- İstanbul arası karşılıklı uçak seferlerine başlamasıyla Türk Hava Yolları’yla birlikte 3 havayolu şirketi faaliyetlerine devam edecek.

KARS (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 10:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?