4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Öztürkler veda etti

Kars Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, bu ay gerçekleştirilecek olan Genel Kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıda, görevde bulunduğu dönem içinde gerçekleştirilen hizmetler ve odaya kazandırılan vizyona değinen Öztürkler, 6 yıllık hizmet dönemde yaptıkları en önemli hizmetin odanın kurumsallaştırılması olduğunu söyledi.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Prof. Dr.Öztürkler, “Oda yönetimin de ilk yaptığımız işlerin başında odamızı kurumsallaştırmak ve kamuoyunda saygınlığını artırmak oldu. Meslek örgütümüz temsil noktasında zayıftı bu sorunu hemen çözmemiz gerekiyordu. Oda Başkanlığımız tüm törenlerde, toplantılarda ve etkinliklerde temsil edilmeye başlandı. Basın, halk ve kurumlarla ilişkiler uygun çerçevede sürdürüldü. Bir kurumun olmazsa olmazı olan internet sayfamızı yayınladık. Bu yolla odamızın faaliyetlerini duyurmanın yanı sıra interaktif programlarla meslektaşlarımızın da Oda faaliyetlerine katılmasını sağladık. Tüm etkinliklerimiz, her türlü mesleki haberler ve mesleki mevzuat değişiklikleri internet sayfamız aracılığıyla meslektaşlarımıza duyuruldu. İnternet sitesinin yanında toplu kısa mesaj sistemiyle tüm meslektaşlarımızı her türlü mesleki etkinlik, meslektaşlarla ilgili özel durumlar ve mevzuattan haberdar ettik.” dedi.

KURUMSALLAŞMA VE BİLİMSEL YAKLAŞIM

Mesleki sorunlarla ilgili komisyonlar kurularak sorunlara çözüm arandığını ve serbest Veteriner Hekimlerin sorunlarını bilimsel yaklaşımlarla ele aldıklarını ifade eden Öztürkler, Odanın Bilimsel ve sosyal atılımlarla fonksiyonel hale getirildiğini vurguladı.

Odanın eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Öztürkler şunları kaydetti: “ 2006 yılından beri odamızın hayvan yetiştiricilerini bilinçlendirmek için yürüttüğü “Bin Köyde Bin Seminer “ adlı eğitim seminerleri Kars Ardahan Iğdır illerini kapsayacak şekilde yürütülmüş ve çok ilgi görmüştür. Bu seminerler yöredeki yetkili kurumlar tarafından çok önemsenmiş ve kamuoyu tarafından da ilgi ile izlenmiştir. Seminerler hem teorik hem de uygulamalı yürütülmüştür. Öte yandan yörede hayvancılıkla ve tarımla ilgili olan tüm kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği ve yakın etkileşim içerisinde çalışmaya özen gösterilmiş olup, hayvancılıkla ilgili ilimizde yapılan birçok etkinliğe katkı sağlanmıştır. Bu cümleden olarak İlimizde yapılan hayvancılık panelinde odamız paydaşlardan biri olarak görev üstlenmiştir.”

BÖLGESEL FIRSATLARIN SUNUMUNA KATKI

Öztürkler, “Yine Kırsaldaki Kadınları ilgilendiren bölgesel çaplı bir çalıştayda etkin olarak çalışılmıştır. Bizzat oturum başkanı olarak görev aldığım söz konusu çalıştayda katılımcılar odamızın etkili çalışmalarından önemle söz etmişlerdir. Öyle ki çalıştayın bir bölümündeki yöremizin fırsatları alt başlığında “odamızın bin köyde bin seminer “adlı çalışmasının yörenin önemli fırsatlarından biri olduğundan bahsedilmiştir. Yine odamızın yürüttüğü bin köyde bin seminer programının yararlı sonuçları Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde yürütülen yüksek lisans tezlerinin sonuç kısmında yer almıştır. “ diye konuştu.

ODANIN MEDYA VİZYONU

Odanın medyatik faaliyetlerine de temas eden Öztürkler şunları söyledi, “Hayvancılıkta eğitim eksikliğini gidermek adına odamızın yürüttüğü köy seminerlerinin yanı sıra yerel bir TV kanalında bir dönem gerçekleştirdiğimiz “Hayvancılıkta bilinçli miyiz? “ adlı haftalık TV programları ile görsel iletişim araçlarıyla hayvan yetiştiricilerimiz bilinçlendirilmeye çalışılmıştır.
Mesleğimizle ilgili tüm dünyadaki ve yurdumuzdaki gelişmeler yakından izlenmiştir. Özellikle son yıllarda halk sağlığını ilgilendiren konularda odamız kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmıştır. Tek-Tıp Tek Sağlık görüşünün hakim olduğu dünyamızda, hayvandan insana geçen tehdit edici hastalıklar ve korunması hakkında gerek yaptığı etkinliklerle ve gerekse kamuoyuna yaptığı açıklamalarla odamız üzerine düşeni yapmaya çalışmıştır. Hayvansal ürünler ve özellikle de sütün önemi hususunda kamuoyuna bilgilendirici açıklamalarda bulunulmuştur. “

Eylül ayı başında Odanın modern donanımlı bir hizmet binasına kavuşturulduğunu, bu atılımın odanın kurumsallaşması açısından fevkalade önemli olduğuna vurgu yapan Öztürkler, “Odamızın kurumsallaşma sürecinde önemli bir adım olduğuna inandığım kalıcı hizmet binamıza kavuşmuş olmaktan mutluluk duyuyorum. Hizmet binamızın mesleğimize ve başkanlığa yeni seçilecek olan meslektaşıma ve tüm meslektaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum.“ dedi.

YÖNETİM KURULUNA VEDA ETTİ

Konuşmasının son bölümünde veda açıklaması yapan Öztürkler, “ Meslek örgütümde çalışarak mesleğime karşı bir nebze de olsa katkıda bulunduysam çok mutluluk duyacağım. Heyecan ve şevkle başladığım ve büyük bir zevkle yürüttüğüm oda başkanlığı sürecimi tatlı bir yorgunlukla bitirmenin yarı hüznü içerisindeyim. Sizlerle birlikte yaşadığım bir görev sürecinin sonuna geldiğim için yaşadığım burukluğu gizleyemem. Bu dönemin başında da belirttiğim ve daha önce de bazı vesilelerle de dile getirdiğim gibi oda başkanlığına aday olmayacağım. Veda ederken; şahsımla birlikte çalışarak desteğini esirgemeyen yönetim kurulu ve diğer oda organlarında görev yapan tüm arkadaşlarıma, oda çalışmalarımız ve etkinliklerimiz sırasında desteklerini, ilgi ve sıcaklıklarını esirgemeyen tüm kişi ve kuruluşlara ve odamızın faaliyetlerini yakından takip ederek kamuoyunu bilgilendiren değerli Kars basınına teşekkür ediyorum.
Ayrıca, teveccühleriyle şahsımı üç dönem başkanlığa seçen ve desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma yaşamlarında sağlık ve mutluluk, mesleki çalışmalarında başarılar dilerim.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2012 Perşembe 18:44:48
Güncelleme :13 Eylül 2012 Perşembe 18:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?