5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Piyangocuların don mücadelesi

Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 18 derece olarak ölçüldüğü Kars'ta en büyük ikramiyesi 25 milyon YTL olan yılbaşı biletini satmak için erken saatte mesaiye başlayan piyangocular aşırı soğuk nedeniyle zor anlar yaşadılar.


Dondurucu soğuklar Kars'ta yeniden etkisini göstermeye başladı. Akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan soğuklar ve gece ve sabah saatlerinde de devam etti. Günlük yaşamın her alanında olumsuzlukları da beraberinde getiren soğuklar gün boyu dışarıda beklemek zorunda kalan piyango bileti satıcılarını da adeta dondurdu. Ellerine taktıkları kat kat eldivenlerle biletleri bile tutmakta zorlanan piyangocular sık sık ısınma hareketleri yapıyorlar. Biletçiler soğuk nedeniyle para üstü vermek için ellerini
ceplerine sokmakta bile zorlandıkları gibi müşteri bulmakta da hayli sıkıntı çekiyorlar.
Piyango Bayisi Vural Ticaret'in biletlerini satan Hakan Şimşek, Erkan Emre ve Şahin Kılıçer yan yana durarak ısınmaya çalıştılar. Hakan Şimşek, "Eksi 25 derecelerde 25 milyon YTL'lik umut dağıtıyoruz. Soğuktan donuyoruz. İstiyoruz ki büyük ikramiye Kars'a çıksın" dedi.


Erkan Emre de, "Gün boyu akşama kadar halimiz böyle. Soğuktan tükürüğümüz bile donuyor" diye konuştu.


Soğuk sadece piyangocuları değil bilet satın almak isteyenleri de olumsuz etkiledi. Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Sultan Alp'in soğuktan gözünden yaş geldi. Sık sık gözyaşlarını silen Alp, "Allah yardımcımız olsun. Her günkü halimiz böyle" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 13:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?