6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Polisten terör tatbikatı

KARS'TA POLİSTEN GERÇEĞİNİ ARATMAYACAK TATBİKAT

Kars Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, terör ve diğer olaylara hazırlıklı olması amacıyla düzenlen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Otogarda yapılan ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in de yakından takip ettiği tatbikat, polislerin almış oldukları bir ihbarı sonucu otobüsü takip etmesiyle başladı. Otobüsün silahlı ve bombalı 2 kişi tarafından kaçırılması, yolcuların rehin alınması ve eylemcilerin yolculara örgüt propagandası yaptırmasını konu alan tatbikat, nefesleri kesti. Otobüsün Sarıkamış'tan Kars istikametine doğru seyir halinde olduğunu öğrenen trafik, terör ve asayiş ekipleri, yol güzergahında bulunan Karayolları ve Digor

kavşaklarını kapattı. Trafik, terör ve özel harekat ekipleri tarafından takip edilen otobüse Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde operasyon yapılması kararlaştırıldı. Müzakereci vasıtasıyla eylemcilerle yapılan görüşme neticesiz kalınca, operasyon için düğmeye basıldı. Gerçekleştirilen operasyonda eylemcilerden biri silahı ile birlikte sağ, diğeri ise silahı ve üzerindeki 2 adet el bombası ile birlikte yaralı olarak ele geçirilirken, otobüsteki rehineler ise sağ olarak kurtarıldı.

Yaralı eylemci, ilk müdahalesi yapılmak üzere hastaneye sevk edilirken, diğer eylemci ise yasal işlemleri yapılmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürmesi ile tatbikat sona erdi.

KARS'TA POLİSTEN GERÇEĞİNİ ARATMAYACAK TATBİKAT
KARS'TA POLİSTEN GERÇEĞİNİ ARATMAYACAK TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 19:51:01
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 21:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?