5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Protokol hastaneye çıkarma yaptı

Kars'ta protokol üyelerinin bayram dolayısı ile Devlet Hastanesi'ndeki hasta ziyaretleri sırasında, sünnet ettirileceğini sanan bir çocuk korkusundan gözyaşlarına boğuldu. 

Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven'den oluşan protokol üyeleri bayram ziyaretlerinde bulundular. 

İlk ziyaret İl Emniyet Müdürlüğü'ne gerçekleştirildi. Müdürlük salonunda toplanan polis memurları ve amirleriyle yapılan tokalaşmanın ardından Emniyet Müdürü İbrahim Demirci'nin makamına geçildi. Burada bir süre sohbet eden protokol üyeleri Kars'ın genel asayişiyle ilgili de durum değerlendirmesi yaptılar. Kars'ın en huzurlu kent olduğu ifade edilirken bu huzurun korunmasında emeği geçenlere teşekkür edildi. 

İkinci ziyaret ise İl Jandarma Komutanlığı'na yapıldı. Jandarma Er Kantininde er ve erbaşların bayramını kutlayan protokol üyeleri daha sonra İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek'in makamında çay molası verdiler.
Protokol üyelerinin üçüncü durağı Kars Devlet Hastanesi oldu. Bayram nedeniyle hastaların büyük bir bölümünün evlerine gittiği hastanede durumları acil olan 18 hasta birer birer ziyaret edildi. Ziyarette hastalara Valilik ve Belediye başkanlığı tarafından gül ve çeşitli hediyeler verildi. 

Bazı hastaların, gelenek ve görenekleri ön planda tutarak kendilerini ziyarete gelen protokol üyelerini ayakta karşılamaları dikkat çekti. Traktör kazası geçirenler, yüksekten düşen çocuklar, yanık tedavisi gören çocuklardan nefes darlığı çeken yaşlılara kadar bütün hastalarla tek tek ilgilenildi. Hastaların da ziyaretten duydukları memnuniyeti dualarıyla süslemesiyle birlikte protokol üyeleri de geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

AĞLATAN ZİYARET 

Protokol üyelerinin, bayram günü araba çarpması sonucu bacağı kırılan bir çocuğu ziyareti ise ilginç görüntülere sahne oldu. Sünnet ettirileceğini sanan 6 yaşındaki Burak Kızıl, korkusundan ağlamaya başladı. Bayramı hastanede geçirmenin de üzüntüsüyle gözyaşlarına boğulan çocuğu Vali Erden "Korkma sünnet etmeyeceğiz" diyerek teselli etmeye çalıştı. Ağlamaya devam eden çocuğa susması için gül ve çikolata verildi. Sağ bacağı alçıda olan çocuğun babası Tahsin Kızıl, oğluna araba çarptığını ve bu nedenle de bayramlarını hastanede geçirdiklerini söyledi. 

Devlet Hastanesi'ndeki hasta ziyaretlerinden sonra Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gidildi. Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Hastane Başhekimi Nöroloji Uzmanı Recep Alp, Dekan Vekili Yusuf Günerhan tarafından karşılanan protokol üyeleri Tıp Fakültesi'nde tedavileri devam eden ve durumlarından dolayı bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan 3 hastayı ziyaret ettiler. Temizliği ve düzeniyle dikkat çeken hastanedeki ilgiden memnun olduklarını söyleyen hasta ve hasta yakınları Tıp Fakültesi'nin faaliyete sokulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

Protokol üyeleri buradan Ceza ve Tevkif Evi'ne geçtiler. Mahkumlarla tek tek tokalaşan ve bayramlarını kutlayan protokol üyeleri 'Allah kurtarsın' diyerek ailelerine sabır temennisinde bulundular. Bu arada mahkumlar Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'ndan buzdolabı ve televizyon istediler. Alibeyoğlu da mahkumlara buzdolabı ve televizyon sözü vererek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Bayram ziyaretlerinin son durağı Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü oldu. Yurt idarecileri tarafından karşılanan protokol üyeleri öğrencilerin alkışları ve sevgi gösterisiyle salona girdiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 15:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?