3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Ramazan geldi böyle oldu

KARS’TA RAMAZAN GELDİ DİLENCİ SAYISI ARTTI

Kars Ramazan ayının başlamasıyla birlikte dilenci sayısında da önemli artış olduğu gözlendi. Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlar düzenleyerek toplamasına rağmen mantar gibi çoğalan dilenciler cadde ve sokaklarda vatandaşları canından bezdirdi.

Zabıta ekiplerinin sıkı denetimlerine rağmen kentte cirit atan dilencilerin sayıları her geçen gün artması dikkat çekiyor. Şehir merkezine yakın yerlerde çadırlar kurarak barınan dilencilerin dışarıdan geldikleri, ancak şehir merkezine arabalarla gelerek sokak ve caddelere dağıldığı gözlendi.

Özellikle işyerlerine giren dilenciler işyeri sahiplerini ve müşterilerini rahatsız ediyor. Ramazan ayını da fırsat bilen dilenciler duygu sömürüsü yaparak ceplerini doldurmanın hesabını yapıyor.

ZABITA 10 GÜN ÖNCE TOPLAMIŞTI

Kars Belediye’si Zabıta Ekipleri tarafından şehir merkezinde on gün yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanan dilenciler, şehir dışına çıkarılmıştı. Şehir dışına çıkarılan dilencilerin tekrar şehir merkezinde ortaya çıkması karşısında zabıta ekipleri ne yapacağını şaşırdı.

Zabıta Müdürü Metin Güvercin, bütün çabalarına rağmen şehir merkezinden dilencileri temizleyemediklerini söyledi.

Zabıta Müdürü Metin Güvercin; “Zabıta ekipleri sürekli geziyor. Bütün cadde ve sokaklarda dilencileri topluyor. Ama her ne hikmetse şehir merkezinde tekrar dilencilerle karşılaşıyoruz. Bu dilencilerin büyük çoğunluğu dışarıdan gelmiş, vatandaşlar rahatsız, bizlerde aynı durumdayız. Arkadaşlarımız çalışmalarını sıklaştırdı. Topladığımız dilencilere ilgi yasa gereği kanunu işlem yapıyoruz. Ama biz işimi bitirmeden arkadaşlarımız başkalarını getiriyor. Bundan sonra daha caydırıcı işlem yapacağız. Şehir merkezinde dilencilerin temizlenmesi için sürekli kontroller yapacağız” dedi.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR ÇOĞUNLUKTA

Zabıta Müdürü Metin Güvercin, genelde köşe başlarında küçük yaşta çocukların dilendiğine dikkat çekti. Metin Güvercin; “Son zamanlarda yaşı küçük dilencilerin köşe başlarında oturması ve vatandaşları kendilerine acındırarak para topluyor olması işin insanların duyguları üzerinden para kazanma boyutu ortaya çıkartıyor. Bu çocukların anneleri de onları sürekli gözetliyor. Ara sıra yanlarına gelerek kontrol ediyorlar. Ekiplerimiz yakalıyor. Zabıta karakoluna getiriyor. Üzerlerinden çıkan parayı alıyor. Ve yasa gereği evrak düzenliyor. Ama bu yeterli olmuyor. Vatandaşlarında bu insanlara yardım yapmamaları gerekiyor. Bu dilenciler kesinlikle Karslı değil. Başka illerden gelmişler” diye konuştu.

Kars’ta özellikle ara sokak ve caddelerde işyerlerine girerek yardım isteyen dilenciler, çocuklarında köşe başlarında oturtarak dilendiriyor. İşyeri sahipleri tarafından zaman zaman tepki ile karşılaşan dilenciler, buna rağmen ısrarla yardım talebinde bulunuyorlar.

KARS’TA RAMAZAN GELDİ DİLENCİ SAYISI ARTTI
KARS’TA RAMAZAN GELDİ DİLENCİ SAYISI ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 12:26:01
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 14:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?