5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Rojhat için eylem

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde 12 gün önce evlerinin önünde oyun oynarken annesinin 5 dakika yanından ayrılmasıyla kaybolan ve bugüne kadar bir türlü bulunamayan 4 yaşındaki Rojhat Erkmen'in ailesi ve akrabaları Valilik binası önünde eylem yaptı. 
Hüngür hüngür ağlayan çaresiz anne Meryem Erkmen, çocuğunun bulunmasını isteyerek görevlilere yalvardı. 

Edinilen bilgilere göre Rojhat Erkmen, 12 gün önce Dağpınar beldesindeki evlerinin önünde oyun oynuyordu. Havanın da sıcak olmasıyla üzerinde giysisi bile bulunmayan Rojhat bebek yanındaki annesine sarılıyor ve türküler söylüyordu. Bu arada anne Meryem Erkmen mutfaktaki işleri için 5 dakikalığına eve girdi. Dışarı çıktığında çocuğunu göremeyen anne sağa-sola bakarak aramaya çıktı. Evin etrafında bulunamayan çocuk daha sonra akrabaları ve köylüler tarafından köyün her yerinde arandı. Çocuğun kaybolduğu anlaşılınca bu defa Dağpınar Jandarma Karakolu'na da bilgi verildi.

BİZ ACI ÇEKTİK BAŞKALARI DA ÇEKMESİN
Aradan 12 gün geçmesine rağmen Rojhat bebek bulunamayınca ailesi ve akrabaları Kars Valiliği'ne akın ettiler. 12 gün boyunca çevre illere ve köylere çocuğun fotoğrafını dağıtan, yerel gazetelere kayıp ilanları da veren aile, çocuklarının bulunması için gerekli çabanın gösterilmediğini ileri sürerek Vali Mehmet Ufuk Erden'le görüşmek istediklerini söylediler. Valilik girişinde polis engeline takılan kalabalık binanın yan tarafına alındı. Burada ilk olarak bir basın açıklaması yapıldı ve açıklamada,
"Rojhat evin önünde oyun oynarken annesinin 5 dakika gibi bir süre yanından ayrılmasıyla kayboldu. Biz yarım saat sonra durumu jandarmaya bildirdik. Ve biz belde halkı olarak tüm aramalara rağmen çocuğumuzu bulamadık. Biz yetkililere sesleniyoruz. Bu çocukları kaçırıp kullanan bu tür insanlık dışı yaratıklara fırsat vermeyelim. Biz acı çektik başkaları da çekmesin. Ve çocuğumuz Rojhat'ın hemen bulunmasını istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

ORGAN MAFYASI MI İŞİN İÇİNDE
Rıdvan Erkmen, torunun kaybolmasından beldeye gelen bohçacı diye adlandırılan satıcıları sorumlu tuttuklarını bunun organ mafyası işi olmasından da endişe duyduklarını belirtti. Rıdvan Erkmen, "Devlet gereken önlemlerini alsın da bir an önce bu çocuk neredeyse bulup çıkarsınlar. Biz yandık başkaları yanmasın. Biz 12 gündür çocuğumuzu bulamazken bir üzücü olayda Gülheyran köyünde yaşandı. Tandır yüklü iki kamyon o bölgede görülmüş. Tandır satıcıları Gülheyran köyünde bir çocuğu kaçırmak isterken köylüler
tarafından görülüyorlar. Kamyonla hızla köyden ayrılıp Dağpınar'dan birkaç yüz metre uzaklıkta arazide bırakıyorlar" dedi.

ANNENİN HAYKIRIŞI YÜREK DAĞLADI
Gözyaşlarına hakim olamayan anne Meryem Erkmen de, "Çocuğu bulamadık. Nerede ve nasıl olduğunu bilemiyoruz. Benim çocuğumu kaçırdılar. Çok acı çekiyorum. Lütfen çocuğumu bulsunlar. Bohçacılar beldemize çok gelip gidiyorlardı. Tanımadığımız onlarca insan görünüyordu. Bu olaydan sonra köyümüze tek bir bohçacı bile gelmedi" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasından sonra kalabalıktan 4 kişi belirlendi ve Vali Mehmet Ufuk Erden'le görüştürülmek üzere binaya alındılar. Anne Meryem Erkmen'in de aralarında bulunduğu heyet basına kapalı yapılan görüşmenin ardından 10 dakika sonra dışarı çıktılar. Erkmen ailesi Vali Erden'in konuyla yakından ilgileneceği ve gerekli yerlerle de görüşüp çocuğun bulunması için daha büyük çaba harcayacaklarını söylediğini ilettiler.
Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?