6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sağanak yağış sel getirdi

Kars'ta akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti. Sağanak yağmurla gelen sel evleri bastı.

Akşam saatlerinde yağmaya başlayan sağanak yağmur Kars'ta sele neden oldu. Birçok ev ve ahırı su bastı.

Ev sahipleri yetkili yerleri aramalarına rağmen hiçbir önlem alınmadığını ileri sürerek, başta belediye işçileri, itfaiye ve diğer yetkili kurumların ilgisizliğinden yakındı.

Evlerinin sular altında kaldığını ve akşamdan beri perişan halde olduğunu dile getiren ev sahibi Songül Güneşli, "Konu komşu geldiler de yardım ettiler. Onların sayesinde bir şeyler yapabildik. Beyim akşamdan beri arıyor, biz arıyoruz; yetkililerden herhangi bir cevap gelmiyor. Halimiz perişan, bütün eşyalar harap oldu. Nerdeyse aramadığımız yer kalmadı. Sağ olsun sadece polis evlatlarımız yetişti. Bir de gazetecilere haber verdik. Belediye ekiplerinden geldiler, evin içinde olan suyu çektiler. O da yarım yamalak. Çektiler gittiler. Evin içi gördüğünüz gibi halen su dolu" dedi.

Evi sel sularının altında kalan Şerif Güreşli, yağmurun saat 17.00 sıralarında başladığını, yetkili kurumlar ve bu kurumların şeflerini arayarak logar kapaklarından su sızdığını bildirdiklerini ve önlem alınmasını istedikleri söyledi. Bütün ısrarlarına rağmen yetkililerin bir türlü gelmek bilmediklerini ifade eden Güneşli, evlerinin su altında kaldığını ve eşyaların kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Saatlerce kendi çapalarıyla bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Güneşli, "Konu komşu geldi de hemen bir şeyler yapabildik. Yoksa bütün eşyalarımız kullanılamaz hale gelecekti" dedi.

Bütün yerleri aradığını en sonunda tek çare olarak aradıkları polislerin olay yerine intikal ettiğini söyleyen Güneşli, "Sağ olsun polis arkadaşlar geldi. Onlar da gelir gelmez evin halini gördüler ve telsizden anons geçtiler. 'Amca bizim yapabileceğimizi bir şey var mı?' diye sordular bizlere. Telsizden anons geçildi. Yine gelmedi arkadaşlar. En sonunda telefonda yalvardım, arkadaşım biz Ermenistan'dan gelmedik dedik, yine gelmediler. Kanalizasyonlar taştı, bizim evi su bastı, bizleri perişan etti" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 09:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?