5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sağlık çalışanları iftarda buluştu

Türk Sağlık Sen Kars Şubesi, üyelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi. 

Öğretmenevi’nde verilen iftar yemeğine; İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri, Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kürşat Bulut, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Konfederasyonların Kars Şube Başkanları, Türk Sağlık Sen Kars Şubesi Eski Başkanı Hasan Gökçay, Türk Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Erhan Sarıkaya, Türk Sağlık Sen Kars Şubesi Teşkilat sekreteri Murat Şanlı, Türk Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyeleri Dr İsmail Aydın, Ednan Kılıç, Recep Ercan, Mustafa Vargün, Türk Sağlık Sen İşyeri Temsilcileri Ali Arıg, Nemci Boy ve sağlık çalışanları katıldı. 

Sohbet havasında geçen iftar yemeğinde açılış konuşması yapan Türk Sağlık Sen Kars Şube Teşkilat Sekreteri Murat Şanlı, “İçerisinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayının bizlere ve Türk İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim. Gönül ister ki bu mübarek Ramazan ayını biz kamu çalışanları en zengin sofralarda, çocuklarımızla refah içerinde geçirelim. Fakat açlık sınırının bin 300 YTL’ye dayandığı bu günlerde aldığımız maaşlarla değil normal sofralarda misafir ağırlamak, dört kişilik bir ailenin yaşam mücadelesi vermesi dahi başlı başına bir mucizedir. Ağustos ayı içerinde hükümetle toplu görüşmeler yapılmış ve belli bir oranda zam alınmıştır. Fakat bu zam bizleri tatmin etmemekle birlikte ilerisi için ümit verici kazanımlar sağlamıştır. Sözleşmeli sağlık çalışanları (4924 ve 4/B) eş durumu tayini becayiş ve askerlik sonrası göreve başlama bunlardan en önemlisidir. Saygıdeğer sağlık çalışanı arkadaşlarım. Sendikal mücadele bir hak mücadelesidir ve yalnız başına anlam teşkil etmez. Hak mücadelesindeki güç, birlik olmaktan geçer. Sizlerin sendikalara katılımı ne kadar üst sevide ve destekleri ne kadar çok olursa kazanımlarımız bir o kadar çok olacaktır” dedi. 

Türk Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Erhan Sarıkaya ise konuşmasında, “Sağlık çalışanlarının sorunlarını burada anlatamaya elbette zaman yeterli gelmez. Ama kısaca değinmek gerekirse sorunlarımız; Sağlık çalışanlarının haftalık mesai saatinin diğer memurların aksine 45 saat olması ve fazla mesainin ücretlendirilmemesi. Çalışan çocuklu bayan arkadaşlarımızın kreş sorunu. Personel sıkıntısının olması nedeniyle çalışan arkadaşlarımızın artan iş yükü. Son zamanlarda sağlık çalışanlarına karşı uygulanan ve giderek artış gösteren taciz olayları. İnsanca yaşamak ve onur mücadelesi içerisinde olan sağlık çalışanlarına diğer memurlara verilen seyyanen zammın verilmesidir. Sorunlar dün olduğu gibi bugün ve yarın da olacaktır. İşte burada biz sendikalara düşen görev, üzerimize aldığımızın bu sorumluluğun bilincinde ve yasaların bizlere tanıdığı sınırlar çerçevesinde sizlerin hakkını sonuna kadar savunmak ve kazanımlar elde etmektir. Bu vesile ile bizlere göstermiş olduğunuz teveccühle sendikamız giderek güçlenmiş ve üye sayısını 4 haneli rakamlara taşımıştır. Hepinize bu başarımıza yapmış olduğunuz katkı ve destek için teşekkür ediyor daha nice Ramazanlarda birlik, beraberlik içinde burada buluşmamızı yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:34:47
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 10:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?