5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sakallı Mahsun ilçeyi karıştırdı

Kars'ın Kağızman ilçesinde bir dernek yararına misafir sanatçı olarak konser veren Mahzun Kırmızıgül'ün sakallı görüntülenmesi ilçeyi karıştırdı. Kırmızıgül'ün, sakallı halinin görüntülenmesine sinirlenmesi üzerine menejeri ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı. Bazı gençlerin de araya girmesiyle arbede yaşandı. 

'Güneşi Gördüm' adlı filmin çekimleri için Kars'ın Kağızman ilçesine giden sanatçı Mahzun Kırmızıgül, Yankıpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yararına Kağızman Düğün Salonu'nda bir konser verdi. 

Filmdeki rolü gereği sakallı olan Mahzun Kırmızıgül, basın mensuplarının konseri görüntülemesine izin vermedi. Bu arada salona girişinde kısa süreli görüntülenen Kırmızıgül'ün menejeri gazetecilerin çekim yapmasını önledi. Konser sonrasında ise arabasına binmek isteyen sanatçıyı görüntülemek isteyen İHA muhabiri Tolga Yüce görevliler tarafından engellendi. Tartışmaya çevredeki gençler de karışınca kısa süreli arbede yaşandı. Devreye emniyet güçleri girdi ve öfkeli gençleri güçlükle yatıştırdı. 

Dernek Başkanı Sait Şen, "Mahzun Kırmızıgül programımıza konuk sanatçı olarak katıldı. Bizden basın yasağı uygulamamızı istedi. Sakalları olduğu için görüntülenmek istemediğini söyledi. 'Gazeteciler gelirse programı terk edip giderim' dedi. Sakallı bir şekilde basına çıkarsa film yatırımları boşa çıkarmış. Bizim yararımıza olan bir şey değil bu konser. Milletin yararına olan bir şey" dedi.

SAKALLI KIRMIZIGÜL VALİ ERDEN'İN ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE VERDİĞİ İFTAR YEMEĞİNE KATILDI
Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, şehit ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. 'Güneşi Gördüm' filminin çekimleri için Kars'ta bulunan Mahzun Kırmızıgül de yemeğe katıldı. Filmdeki rol gereği sakallı olan Kırmızıgül, gazetecilere çekim yasağı koymadan salona girmedi. 

Kent merkezindeki Öğretmen Evi'nde verilen yemeğe; Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Selçuk Doğan, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, vali yardımcıları, daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile 'Güneşi Gördüm' filminin çekimleri için Kars'ta bulunan Mahzun Kırmızıgül katıldı. 

Filmdeki rolü nedeni ile sakallı olan Kırmızıgül basın mensuplarına görüntü ve fotoğraf çekme yasağı koydu. Kırmızıgül'ün, gazetecilerin kamera ve fotoğraf makinelerini dışarıda bırakmamaları halinde salona girmeyeceğini söylemesi üzerine gazeteciler ise kamera ve fotoğraf makinelerini Kırmızıgül'e yöneltmeden programı takip edeceklerini söylediler. 

Kırmızıgül'ün yasağının ardından başlayan program Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri kahramanlık türküleriyle devam etti. Daha sonra halk ozanları Günay Yıldız ve Ilgar Çiftçioğlu sahne aldı. Aşık Ilgar Çiftçioğlu'nun bir şehit annesi için bestelediği türküyü söylemesi yemekte bulanan şehit ve gazi yakınlarını gözyaşına boğdu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 15:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Akif Yücetas IP: 91.22.71.xxx Tarih : 27.09.2008 17:49:04

Bence bir anlamda hakli yani, halka mal olmus bir sanatci isini yapiyor ve oradaki yetkilileri kirmayip onlara güzelde kücük bir konser arzulamis.Ne istiyor bu basin orada arastirilacak o kadar sey varken neden oradaki havayida bozuyorlar yani biraz yapici olalim hep yikici degil.Sikistiklari zaman Avrupa insan haklari diyorlar ama Avrupadaki basindan da hic örnek almiyorlar.Ben ce oradaki basin calisanlarini biraz arastirin.Saygilarimla.Akif