6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Şampiyona görkemli karşılama

İtalya'nın Pescara kentinde Febo Spor Salonu'nda yapılan 16. Akdeniz Oyunlarında güreşte 66 kiloda Akdeniz Oyunları Şampiyonu olan Muhammet İlkhan'a, memleketi Kars'ta görkemli karşılama yapıldı.

Altın yağmuruna tutulan şampiyonun ismi Kars'ta bir caddeye verilecek.
16. Akdeniz Oyunlarında güreşte 66 kiloda Muhammet İlkhan; 1. turda Arnavut Sporcu Sahit Prisren'i 2-0 yendi, İkinci turda Tunuslu Muhammed Ali Ben Ayech'i yine 2-0 la geçti ve finale yükseldi.

Muhammet İlkhan finalde Suriyeli sporcu Menen Kdmani'yi (1-0,10) 2-0 yenerek Akdeniz Oyunları Şampiyonu oldu. Böylece Türkiye; Serbest Stilde 6 Sıklette katıldığı Akdeniz Oyunlarında 55 Kiloda Sezar Akgül Altın Madalya, 60 Kiloda Mustafa Kartal Gümüş Madalya, 66 kiloda Muhammed İlkhan Altın Madalya, 84 kiloda Ali
İmamoğlu Altın Madalya ve 120 kiloda da Fatih Çakıroğlu ile madalya kazandı.


AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır'la Kars'a gelen güreşte Akdeniz Oyunları Şampiyonu Muhammet İlkhan'ı havaalanında; Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, AK Parti İl Başkanı Remzi Arasa, Şampiyonun Babası Tuncer İlkhan, daire amirleri, sporseverler, spor okulu öğrencileri ve çok sayıda Karslı vatandaş karşıladı.

Uçaktan iner inmez omuzlara alınan şampiyon güreşçi babası Tuncer
İlkhan'ın elini öptükten sonra karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Yeniden omuzlara alınan şampiyon, havaalanı girişinde kendisini karşılamaya gelenlerin tezahüratları eşliğinde memnuniyetini dile getirdi. Davullu zurnalı karşılamada halk oyunları ekipleri de mini bir gösteri sundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Büro Memur-Sen, 'Şampiyon sana dünya şampiyonluğu yakışır', Kars İl Özel İdaresi, 'Akdeniz Fatihi hoş geldin', Vali Ahmet Kara'da, 'Muhammet sen Kars'ın gururusun' pankartlarıyla
karşılamaya destek verdiler.


Şampiyon daha sonra Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kara, ata sporu güreşin artık eski günlerine geri dönmesine sevindiğini belirterek sporculardan daha büyük başarılar beklediğini ifade etti. Vali Kara konuşmasından sonra şampiyona 3 adet cumhuriyet altını hediye etti. Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Spor Müdürlüğü, İl Özel İdare Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Milletvekili Zeki Karabayır
da birer altın hediye ettiler.


Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u da makamında ziyaret eden şampiyona burada da ev veya arsa sözü verildi. Başkan Bozkuş, Belediye Meclisinin aldığı kararla şampiyon Muhammet İlkhan'ın isminin bir caddeye verileceğini söyledi. Şampiyon da Kars'a gelişinde gördüğü ilginin kendini mutlu ettiğini belirterek herkese teşekkür etti ve bundan sonra dünya şampiyonluğu sözü verdi.

Şampiyon daha sonra Kağızman ilçesine gitti.
Kars'ın Kağızman ilçesinde dünyaya gelen Muhammet İlkhan Kars Güreş Eğitim Okulu Mezunu. Şu anda halen Ankara Adalet Güreş İhtisas Spor Kulübü'nde spor hayatını sürdürüyor. Antrenörleri Fevzi Şeker ve Mehmet Turkaya.

İha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 19:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?